Menteşe Tabip Odası Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Menteşe Tabip Odası Kent Konseyi Başkanı Seçildi
Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde Menteşe Kent Konseyi Başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Muğla Tabip Odası Temsilcisi Dr. Vehip Keskin ile...

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde Menteşe Kent Konseyi Başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Muğla Tabip Odası Temsilcisi Dr. Vehip Keskin ile Tema Vakfı Temsilcisi Sergender Sezer'in adaylığını koydu. İki adayın yarıştığı seçim sonucu, 68 kurum temsilcisinin oy kullandığı seçimi 53 oy ile Dr. Vehip Keskin Menteşe Kent Konseyi Başkanı seçildi.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde Muğla Tabip Odası temsilcisi Vehip Keskin ile Tema Vakfı temsilcisi Sergender Sezer'in adaylığını koyduğu Menteşe Kent Konseyi başkanlık seçimi gerçekleştirildi.

Dr. Vehip Keskin seçim öncesi yaptığı açıklamada; "Bu şehri kültürünü, doğasını, yeşilini seviyorum. Menteşe’deki evimden çıkıp Atatürk Bulvarı boyunca sağlı sollu yemyeşil ağaçların arasından geçerken mutlu oluyor. Sinemacılık tarihi müzesi olarak gördüğüm Zeybek Sineması’nda film izleyince, Karabağlar’daki yurduma göçünce huzur buluyorum. Neredeyse yılın 365 gününe yayılan kültür sanat etkinlikleriyle gurur duyuyorum. Ancak bunun yanında meslek odalarının her türlü uyarılarına rağmen şehir merkezindeki hastanenin kapatılmasına, her ne kadar oluşan toplum baskısı sonrası bu konuda geri adım atılıp tekrar açılma kararı alınmışsa da iki yıldır halen açılmamasına üzülüyorum. Aileleri tarafından bu şehre emanet edilen üniversite öğrencilerinin başta kira olmak üzere yaşadıkları hayat pahalılığı sonucu istemedikleri koşullara zorlanmak durumunda kaldıklarını duyunca üzülüyorum. Muğla’nın yüzölçümüne göre kapladığı ormanlık alan sıralamasında 2. Sırada ormanın en fazla yer kapladığı şehirler sıralamasında 3. Sırada olmasına ve yüzde 68’inin ormanla kaplı olmasına rağmen, hava kalitesi açısından DSÖ standartlarının çok uzağında olmasına üzülüyorum. Örneğin, şehir merkezindeki stadyumun taşınması durumunda ne olacağı konusunda endişe duyuyorum. Sadece verdiğim bu birkaç örnek konuda değil, bu şehrin yurttaşları olarak hepimizi ilgilendiren konularda meslek odaları, muhtarlarımız, kurum temsilcileri kısaca tüm hemşerilerimle beraber halkın yararına projeler geliştirilmesi ve uygulanması için yönlendirici, uyarıcı ve gerektiğinde zorlayıcı olmak gerektiğini düşündüğüm için bugün buradayım." Şeklinde konuştu.

Dr. Keskin; “Kent konseyi başkanı seçilirsem, yürütme kurulundaki ve meclislerdeki arkadaşlarımla ve tabii ki sizlerle beraber bu eşsiz güzellikteki kentin ve halkın yararına olan her şeyin yanında ve destekçisi, zararına olan her şeyin ise karşısında olacağız. İster bürokrat ister seçilmiş kim yaparsa yapsın doğrunun yanında duracağız. Yanlışı düzeltmek, yanlışa izin vermemek için birlikte yönetmek birlikte çözmek için çalışacağız. Bu duygularla, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Seçimler sonucunda Yürütme Kurulu; Eğitim Sen Şube Başkanı Öğretmen Nuran Aldan, PSKAD Temsilcisi Av. Barış Aydın, Mimarlar Odası Temsilcisi Mimar Özlem Aydoğdu Çömez, Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi İnş. Müh. Mehmet Yapıcı ve Orhaniye Mahalle Temsilcisi Mak. Müh. Evren Sarı’dan oluştu.

Neval Çolak

Bu haber toplam 578 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.