Menteşe yeşile dönüştü

Menteşe yeşile dönüştü
Hafta içi ve hafta sonu ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve pandemi tedbirleri sonuç vermeye başladı. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına bakıldığında Muğla’nın Menteşe ilçesinde kırmızı renkli risk...

Hafta içi ve hafta sonu ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve pandemi tedbirleri sonuç vermeye başladı. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına bakıldığında Muğla’nın Menteşe ilçesinde kırmızı renkli risk alanların yeşil güvenli alana dönüştüğü görüldü.

Beritan Yücel

Coronavirüs salgınına karşı İçişleri Bakanlığı genelgesiyle uygulanmaya başlanan sıkı denetimler, sonuç vermeye devam ediyor.

Ülke genelinde uygulanan kısıtlamalar Muğla’nın Menteşe ilçesinde de sonuç vermeye başladı. Güvenlik ekiplerinin denetimleri ve vatandaşların tedbirlere uyması sonucu HES uygulamasında bulunan kırmızı renge bürünmüş olan Muğla’nın Menteşe ilçesindeki alanlar, yeşile dönüşmeye başladı. Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer ise haritada bulunan verileri doğrularken, vatandaşlar durumu memnuniyetle karşıladı.

Menteşe’de yaşayan vatandaşlar, durumun iyiye gittiğini düşündüklerini, bu yüzden de, rehavete kapılıp tedbiri elden bırakmamak gerektiğine dikkat çektiler. Tedbirlere uymaya devam edilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, salgının tekrardan artış göstermemesi için maske-mesafe-hijyen tedbirlerine uyulmasını istediklerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, “Yazın normalleşme sürecine hazırlıksız yakalanınca vaka sayılarında nerelere ulaştığımızı hep birlikte gördük. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz ama az kaldı. Yeter ki duyarlı olalım. Tedbirsiz davranarak, bir çuval inciri bir kez daha berbat etmeyelim” dediler.

Bu haber toplam 330 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.