MENTEŞE’DE AMATÖR SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

MENTEŞE’DE AMATÖR SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası ekinlikleri Muğla’nın Menteşe ilçesinde de başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndan yürüyüşle başlayan etkinlikler, Atatürk Stadında çeşitli spor dallarının yapılmasıyla...

4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası ekinlikleri Muğla’nın Menteşe ilçesinde de başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndan yürüyüşle başlayan etkinlikler, Atatürk Stadında çeşitli spor dallarının yapılmasıyla gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ”Amatör Spor Haftası” etkinlikleri bu yıl 4-10 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde de Amatör Spor Haftası etkinlikleri dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk Stadına yapıldı.

Daha sonra Atatürk Stadında Bocce, Ayak Tenisi, Basketbol, Masa Tenisi, Okçuluk, Judo, Halter, Voleybol, Atletizm ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top ve sporcular katıldı.

Yapılan yürüyüşün ardından Atatürk Stadında, protokol üyeleri sporcularla birlikte spor aktiviteleri katıldı.

Farkındalık oluşturmak ve vatandaşları düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, pandemiden dolayı geçen senelerde yapamadıkları yürüyüşü bu sene yaptıklarını belirterek, sporculara teşekkür etti.

İlman; “4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası’nı Muğla’mızda geniş bir katılımla kutluyoruz. Hafta boyunca çeşitli etkinliklerimiz olacak. Amatör sporun ve spor yaşamının tüm tabana yayılmasını amaçlıyoruz. Küçük yaşta sporun öneminin kavranması ve sporun tüm hayatımızın bir parçası haline gelmesi hususunda yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Bu vesileyle emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Etkinliklerin ise hafta boyu devam edeceği öğrenildi.

Bu haber toplam 249 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.