Menteşe’de Asansör Denetimleri Devam Ediyor

Menteşe’de Asansör Denetimleri Devam Ediyor
Neval ÇOLAK- Menteşe Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü; “28 Ağustos’ta başlayan asansör kontrolleri dün itibariyle 407 tane apartmana ulaştı....

Neval ÇOLAK- Menteşe Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü; “28 Ağustos’ta başlayan asansör kontrolleri dün itibariyle 407 tane apartmana ulaştı. Bu zamana kadar Menteşe’de kontrol edilen asansörlerin 36 tanesi mühürlendi.”

Menteşe’de Asansör Denetimleri Devam Ediyor

Menteşe Belediyesi, kent sakinlerine daha sağlıklı ve güvenli yaşam ortamları sunulması için Makine Mühendisleri Odası (MMO) Muğla Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilen asansör denetimleri bu yıl da devam etti. Menteşe Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 407 asansör denetlenirken, 36 asansör mühürlendi.

36 Asansör Mühürlendi

Asansör denetimleri hakkında Menteşe Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; “28 Ağustos’ta başlayan asansör kontrolleri dün itibariyle 407 tane apartmana ulaştı. Bu zamana kadar Menteşe’de kontrol edilen asansörlerin 36 tanesi mühürlendi. Menteşe İlçesi’nde tahmini olarak, 900 tane apartmanın asansörleri kontrol edilecek. Asansörlerin bulunduğu apartman sahipleri ya da yöneticileri mühür işlemi gerçekleştikten sonra gelip bizden mühür bozma izni alacaklar. Mühür bozulduktan sonra tamir işlemi gerçekleştirilecek. Asansörlerin kontrollerini yapması gereken, bakanlıktan yetki alan güvenlik kuruluşları var. Menteşe Belediye’si A tipi muayene kuruluşu olarak Makine Mühendisleri Odası ile anlaştı. Asansör firmaları tarafından tamir edilen asansör Makine Mühendisleri Odası tarafından tekrardan kontrol edilecek. Eğer olması gereken onarım yapıldıysa mavi etiket verilecek, kullanılacak. Ama gereken onarım yapılmadıysa tekrardan asansör firmasına söylenecek, eksikler giderilecek. Gerekli olan eksiklikler giderilmeden mühür açılmış dahi olsa kullanımı yasaktır. Ceza uygulaması yok. Eğer asansördeki etiket kırmızı ise mavi etiket alınana kadar kullanılmayacak.”

Bu haber toplam 729 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.