Menteşe’de Kışlık Hazırlıkları Başladı

Menteşe’de Kışlık Hazırlıkları Başladı
Sinem Karakaya - Muğla Menteşe’de kışlık hazırlıkları başladı. Taze sebze ve meyvelerin adresi Perşembe Pazarı’nda tezgâhları en çok süsleyen...

Sinem Karakaya - Muğla Menteşe’de kışlık hazırlıkları başladı. Taze sebze ve meyvelerin adresi Perşembe Pazarı’nda tezgâhları en çok süsleyen ürünler domates, biber, patlıcan, Muğla tarhanası ve konservelikler oldu. Muğlalılar domates, biber, patlıcan gibi birçok sebzeyi kilolarca satın alarak kış hazırlıklarına başladı.

Menteşe’de Kışlık Hazırlıkları Başladı

Yemeklerin vazgeçilmez ihtiyacı olan salça ve konservelik ürünleri toptan karşılayan vatandaşlar, pazarcıların da yüzünü güldürüyor. Kış hazırlığına başlayan vatandaşlar bir yandan kışlık sebze kurutmaya çalışırken bir yandan da kışlık salçasını yapıyor. Geleneksel el yapımı salça ve Muğla tarhanasına hemen hemen her mahallede rastlamak mümkün.

En çok domates, patlıcan ve kuru fındık biberi satıldığını söyleyen pazarcı Sevgi Av; “ Kışlık satışları başladı.  En çok domates, patlıcan, Muğla tarhanası, kuru fındık biberi ve bamya satılıyor. Salçalık domateste satıyorum, salçayı kendim yapıp da satıyorum. Biber salçası ayrı, domates salçası ayrı birde ikisi karışık olan salça var. Ben hepsinden yapıp satıyorum. Vatandaş hangisini isterse onu alıyor. Muğla tarhanası da yaptım. Geçen sene 100 kilo yapmıştım arkasını aradılar. Bu sene Allah izin verirse daha fazla yapmayı düşünüyorum. Turşuları kurdum. Hepsi tezgâhta Muğlalı alıcıları bekliyor.” Dedi.

Pazarda kışlık alışverişi yapan ev hanımları; “Mutfakların olmazsa olmazı domatesten vazgeçemiyoruz, yaz domatesleri lezzetiyle yemeklere ayrı bir tat katıyor. Kış mevsimini rahat geçirmek için kurutmalık bamya, patlıcan, domates ve biber gibi sebzeleri alıp şimdiden kurutuyoruz. Yaz mevsimi olduğundan ürünlerin çoğu tarlada yetişiyor. Doğal ve hormonsuz olduğu için hepsi sağlıklı. Kış mevsiminde sebzeler pahalı oluyor. Her sene bu zamanlar kışlık hazırlanmaya başlanır. Salçalar yapılır,  tarhalar yapılır, biberler patlıcanlar dizilir kurumaya bırakılır, kışında afiyetle yenir.” Şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 916 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.