Menteşe’de maskesizlere ceza yağdı

Menteşe’de maskesizlere ceza yağdı
Menteşe Kaymakamlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Muğla'da yeni tip Coronavirüs tedbirleri kapsamında 15 Mayıs tarihinden itibaren sokağa çıkan herkesin...

Menteşe Kaymakamlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Muğla'da yeni tip Coronavirüs tedbirleri kapsamında 15 Mayıs tarihinden itibaren sokağa çıkan herkesin maske takması zorunluluğu getirilmesiyle Muğla’nın Menteşe ilçesinde bugüne kadar 5 kişiye toplam 3 bin 945 lira para cezası uygulandığı açıklandı.

Neval Çolak

Coronavirüsle mücadele çerçevesinde alınan kararlarla Muğla’da vatandaşların maske takması zorunlu hale getirilirken, 15 Mayıs itibariyle maske denetimleri de başladı. Muğla’nın Menteşe ilçesinde yasağa uymayan vatandaşlar denetime takılırken, bugüne kadar toplam 5 kişiye ceza uygulandı.

Menteşe Kaymakamlığı’ndan edinilen bilgiye göre Menteşe’de bugüne kadar 5 kişiye toplam 3 bin 945 lira para cezası uygulandığı açıklandı.

Öte yandan; 13 Mayıs Çarşamba günü Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu,  salgınla mücadele kapsamında bir dizi kararlar aldı. Kurul tarafından açıklanan  kararlar şöyle oluştu:

“Muğla’da bulunan tüm vatandaşlarımızın; başta pazaryerleri, marketler, toplu olarak çalışılan işyerleri, toplu taşıma araçlarında (satıcı, müşteri, çalışan herkes) maske kullanımının zorunlu olmasının yanında, vatandaşlarımızın her türlü alanlarda (cadde, sokak, parklar, alışveriş merkezleri gibi vb. açık ve kapalı tüm alanlar) ve araçlarında konutlarından çıktıkları andan itibaren maske kullanımının 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren zorunlu olmasına karar verilmiştir.”

Bu haber toplam 1081 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.