Menteşe’de sessiz kutlama

Menteşe’de sessiz kutlama
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısıyla Menteşe’de saat 19:19’da...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısıyla Menteşe’de saat 19:19’da Atatürk Stadyumu’nda İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’nda İstiklal Marşı’nı duymayan vatandaşlar kendi hoparlörlerinden İstiklal Marşı’nı açarak Atatürk Anıtı’nda İstiklal Marşı’nı okudu.

Neval Çolak

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısıyla Menteşe’de saat 19:19’da bazı vatandaşlar İstiklal Marşı’nı okumak için Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda toplandı.  Kendi hoparlörlerinden İstiklal Marşı’nı açarak okuyan vatandaşlar, çağrılara rağmen İstiklal Marşı’nın okunmamasına tepki gösterdi.

Atatürk Anıtı’nda İstiklal Marşı’nı okumak için bekleyen Refia Şimşek; “Atatürk Stadyumu’ndan İstiklal Marşı verilecekti ama Cumhuriyet Meydanı’na geldim ve okunmadı. Okunmasını bekleyeceğim. Saat 19.19 da İstiklal Marşının okunmasını çok isterdim. Kendim okudum. Çok büyük hayal kırkılığı yaşadım. Atatürk’ün huzuruna koştura koştura geldim. Gençliğimizde burada çok güzel kutlamalar yaptık. O anları yad etmek, yeniden o anları yaşamak istedim ama üzüldüm” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısına rağmen vatandaşların balkonlarında İstiklal Marşı okumadığı görüldü.

Bu haber toplam 503 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.