Menteşe’de sıkı denetim

Menteşe’de sıkı denetim
Son açıklanan Coronavirüs haritasında Muğla’nın kırmızı (çok yüksek riskli) olmasının ardından yeme-içme sektöründe oluşan kalabalıklardan dolayı denetimler sıklaştırıldı. Bu kapsamda emniyet ekipleri Menteşe’de...

Son açıklanan Coronavirüs haritasında Muğla’nın kırmızı (çok yüksek riskli) olmasının ardından yeme-içme sektöründe oluşan kalabalıklardan dolayı denetimler sıklaştırıldı. Bu kapsamda emniyet ekipleri Menteşe’de bazı işletmelerde sıkı denetim yaptı.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine yeme içme yerlerine yönelik olarak gerçekleştirilecek “dinamik denetim” ile ilgili genelge gönderdi.

Muğla’da Coronavirüs vaka sayılarının artmasının ardından denetimler sıklaştırıldı. Bu kapsamda emniyet ekipleri hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde maske, mesafe ve hijyen denetimleri gerçekleştirdi.

Tematik ve Dinamik denetim faaliyetleri kapsamında vatandaşları uyarmak ve özellikle yeme içme yerleriyle halkın yoğun bulunduğu işyerlerinde denetim yapan emniyet ekipleri,  uyarılarda bulundu.

Polis ve bekçilerden oluşan ekipler, işletmelerde maske, mesafe, HES Kodu ve temizlik denetimi gerçekleştirdi. Ayrıca işletme sahiplerine Covid-19 kuralları hatırlatılırken, vatandaşlar ise uyarıldı.

Öte yandan son genelgede yer alan kafe ve restoran yerlerinde işletme sahipleri “Bir masada en fazla 2 kişi olabilir” şeklinde uyarıldı.

Bu haber toplam 273 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.