Menteşe’de tahinli dondurmaya rağbet var

Menteşe’de tahinli dondurmaya rağbet var
Muğla Menteşe’de 9 ay önce hizmet vermeye başlayan Oba Dondurma, Muğla’ya yeni bir lezzet kazandırdı. Muğla’da bir ilk olan tahinli dondurmayı Muğlalılarla...

Muğla Menteşe’de 9 ay önce hizmet vermeye başlayan Oba Dondurma, Muğla’ya yeni bir lezzet kazandırdı. Muğla’da bir ilk olan tahinli dondurmayı Muğlalılarla buluşturan dondurma ustası Hüseyin Ertaş (39), doğal malzemelerle 17 çeşit dondurma üretiyor. 12 ay dondurması mevcut olan Oba Dondurma, tahinli dondurmanın malzemelerini Muğla’da meşhur helvacı Tahsin’in ürünlerinden temin ediyor.

Sinem Karakaya

Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan dondurma, havaların ısınmasıyla birlikte oldukça çok tüketiliyor. Menteşe Akyol mevkiinde hizmet veren Oba Dondurma’nın, tahinli dondurması oldukça ilgi görüyor. Niğde’den Muğla’ya gelerek 25 yıldır dondurma sektöründe çalışan Hüseyin Ertaş, tahinli dondurmayı Muğlalıların beğenisine sunuyor. Tahinli dondurmanın ürünlerini meşhur helvacı Tahsin’den temin eden işletme sahibi Ertaş, “Her usta ürününü över ama bizim ürün kendini övüyor” diyerek Muğla’ya hizmet veriyor.

Oba dondurmanın göçmen dondurması olduğunu belirten ve Muğla’da çekimleri devam eden “Kalk Gidelim” dizisi ekibinin de tahinli dondurmayı çok sık tercih ettiklerini belirten dondurma ustası Hüseyin Ertaş, “Ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Her ürün kendi memleketinden geliyor. Fıstık Antep’den, kestane şekeri Bursa’dan, damla sakızı sakız adasından, tahin Muğla’nın meşhur Helvacı Tahsin’inden. Tahinli dondurma Muğla’da benim bildiğim başka bir yerde yok. Bu yüzden oldukça çok tüketiliyor. Muğlalılar çok beğendi bu tadı. Bizim dondurmamız Niğde dondurması değil, göçmen yani balkan dondurması. Muğla’da çekimleri yapılan Kalk Gidelim dizisinin ekibi de müşterimdir. Hemen hemen her akşam gelirler” dedi.

“HER USTA ÜRÜNÜNÜ ÖVER AMA BİZİM ÜRÜN KENDİNİ ÖVÜYOR”

Muğlalıları dondurma yemeye davet eden Ertaş, “Muğlalıların dondurmamızı tatmasını istiyoruz. Bizim dondurmamızı yedikten sonra pişman olmayacaklarına garanti verebilirim. Her usta ürününü över ama bizim ürün kendini övüyor. Oba dondurma olarak markamız tescilli. İlerleyen süreçte Muğla’nın ilçelerine de iş yeri açmayı düşünüyorum. 12 ay dondurmada mevcut. Onun haricinde waffle ve sıcak salep de mevcut” dedi.

17 çeşit dondurma üreten Ertaş, dondurma çeşitlerini şu şekilde sıraladı:  Sade, çikolata, karamel, kestane, fıstık, bal badem, kokteyl, limon, çilek, vişne, böğürtlen, frambuaz, karadut, tahinli, cevizli, kavunlu ve damla sakızı.

Bu haber toplam 1499 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.