Menteşe'de Taksi Şoförlerinin Uyması Gereken 12 Kural Hatırlatıldı

Menteşe'de Taksi Şoförlerinin Uyması Gereken 12 Kural Hatırlatıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından farklı dillerde “Taksi Şoförlerinin Uyması Gereken 12 Kural” başlıklı görseller hazırlatılarak 81 İl Valiliğine gönderildi. Muğla İl Emniyet Müdür Süleyman Suvat Dilberoğlu taksici...

İçişleri Bakanlığı tarafından farklı dillerde “Taksi Şoförlerinin Uyması Gereken 12 Kural” başlıklı görseller hazırlatılarak 81 İl Valiliğine gönderildi. Muğla İl Emniyet Müdür Süleyman Suvat Dilberoğlu taksici esnafı ile bir araya gelerek Taksi Şoförlerinin Uyması Gereken 12 Kuralı anlattı.

İçişleri Bakanlığınca, son dönemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralın yazılı olduğu bir görsel hazırlandı. Muğla İl Emniyet Müdür Süleyman Suvat Dilberoğlu, Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Arif Özer ve taksi esnafı ile bir araya geldi.

Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, “Dünyanın neresinde olursa olsun, taksiler o şehrin kültürünün ilk aktarıldığı yerlerdir. Uçaktan iniyoruz, ilk bindiğimiz araç taksi. Nereye gideceğimizi, nerede yemek yiyeceğimiz ilk taksiciye soruyoruz. Gittiğimiz yerde ilk izlenimi taksiciden alıyoruz. O yüzden taksici esnafımız bizim için çok önemli. Bugün taksici esnafımızla bir araya gelerek, uyulması gereken 12 kuralı kapsamlı bir şekilde anlattık. Broşürlerimizi dağıttık” dedi.

Taksici esnafı ve taksi müşterileri ile sohbet eden Emniyet Müdürü Dilberoğlu, Muğla’da görev yapan taksicilerden yana şikâyet olmamasından ötürü, Muğla’daki taksicilerle gurur duyduğunu belirtti.

Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Arif Özer, “İl Emniyet Müdürümüz Sayın Süleyman Suvat Dilberoğlu ve görevli memur arkadaşları, taksici esnafımız ile bir araya gelerek İçişleri Bakanlığımızca yayınlanan ‘Taksi Şoförlerinin Uyması Gereken 12 Kural’ı arkadaşlarımıza anlattılar. Broşürler ile bilgi verdiler. Muğla’da görev yapan taksici arkadaşlarımızdan herhangi bir müşteri şikâyeti olmaması bizleri de çok mutlu etti. Her zaman dediğimiz gibi esnaf için el ele her zaman daha ileriye. Biz büyük bir aileyiz” dedi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürü Dilberoğlu, araçlarına belirli aralıklarla dezenfektan işlemi yaptıran taksicilerin desteğe ihtiyaç duymaları halinde İl Emniyet Müdürlüğü olarak kendilerine her türlü desteği verebileceklerini söyledi.

Görsellerde yer alan 12 kural ise şu şekilde:

"- Sadece belediyeden aldığınız çalışma izni kapsamındaki bölgede faaliyetinizi yürütmelisiniz.

- Taşımanın başlangıcında taksimetreyi açmayı unutmamalısınız.

- Köprü geçiş, otoyol gibi yol kullanım ücretleri dışında ek ücret talep etmemelisiniz.

- Kısa-uzun mesafe, trafik yoğunluğu ve iklim şartı gözetmeksizin yolcunun seyahat talebini karşılamalısınız.

- Yerli ve yabancı yolculara aynı özende hizmet sunmalısınız.

- Yolcu farklı bir güzergâh belirtmediği sürece en kısa yolu tercih etmelisiniz.

- Yolcu gideceği adresi bilmiyorsa ona en kısa güzergâhı sunmalısınız.

- Yolcuyla gideceği adres veya güzergâh dışında diyaloğa girmemeye özen göstermelisiniz.

- Araç içinde sigara içmemeli ve yüksek sesle müzik dinlememelisiniz.

- Trafik kurallarına uymalı, emniyet kemerinizi mutlaka takmalısınız.

- Davranışlarınızda kamunun huzurunu gözetmelisiniz.

- Temizlik-maske-mesafe kurallarına uymalı, aracınızı temiz tutmalısınız."

Bu haber toplam 342 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.