Menteşe’den Sosyal Belediyecilik

Menteşe’den Sosyal Belediyecilik
Menteşe Belediyesi’nin sosyal projeler kapsamında başlattığı “Mutlu Çocuklar, Umutlu Yarınlar” Projesi devam ediyor. Proje kapsamında, bugün Menteşe’nin...

Menteşe Belediyesi’nin sosyal projeler kapsamında başlattığı “Mutlu Çocuklar, Umutlu Yarınlar” Projesi devam ediyor. Proje kapsamında, bugün Menteşe’nin çeşitli mahallelerinden gelen 8-13 yaş arası çocuklar sinema, gezi gibi aktivitelere katılarak bir gününü Menteşe’de eğlenerek geçirdiler.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Geçtiğimiz yıl başlattığımız projemiz, çocuklar ile birlikte hayat bularak hedefine ulaştı. Kırsal mahallerimizde yaşayan 500 çocuk sinema, gezi ve çeşitli aktivitelere katılarak doyasıya bir gün geçirdiler. Anne ve babalardan gelen olumlu tepkiler,  çocuklarımızın bu projemizden mutlu olarak evlerine dönmeleri nedeniyle, projemize devam etme kararı aldık. Bu sene kentteki çocuklarımızı da bu projemize dahil ettik. Okulların tatil olması ile birlikte projemize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu amaçla bugün 8-13 yaş arası 110 çocuğumuzu sinemaya götürdük, gezdirdik, onlarla bir araya geldik. Kısacası güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Aralarında hayatında ilk defa sinemaya gidip, 3 boyutlu film izleyen çocuklarımız oldu. Köyde yaşayan çocuklarımız da, kentte yaşayan çocuklarımız gibi artık sosyal aktivitelerden yararlanıyorlar” dedi.

Proje kapsamında Göktepe, Esençay, Sungur, Çamoluk, Dokuzçam, Gazeller, Avcılar, Bozyer, Taşlı Mahalleleri ile Menteşe Belediyesi Tekvando takımı öğrencileri, Zeybek Sinemasında Ters-Yüz adlı animasyon filmini patlamış mısır eşliğinde, 3 boyutlu izlediler. Sinema çıkışı Menteşe Belediye Binasına gelen çocuklar, burada Başkan Gümüş ile bir araya geldiler.

2 hafta sürecek proje kapsamında her sabah çocuklar servis araçlarıyla evlerinden alınarak ücretsiz sinemaya gidiyor, çeşitli aktivitelere katılıyorlar. Çocuklar daha sonra yine ücretsiz olarak evlerine uğurlanıyorlar.

Bu haber toplam 632 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.