Menteşeli Kadınlara Kanser Taraması

Menteşeli Kadınlara Kanser Taraması
Menteşe Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle başlatılan, Sağlıklı Toplum, Sosyal...

Menteşe Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle başlatılan, Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye projesi kapsamında Menteşe’de yaşayan 30 yaş üstü kadınlar, kanser erken teşhis taramasından geçiyor.

Yerel Yönetimlerin görevinin sadece yol yapıp kaldırım yenilemek olmadığını belirten, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş,“Belediyeler olarak vatandaşlarımızın sağlığı da bizleri yakından ilgilendiriyor. Çünkü hayatta her şeyden önemlisi sağlığımız. Biz bunu vicdanı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu kapsamda başlattığımız ‘Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye’ projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Kadınların, beden ve ruh sağlıklarına yönelik hayata geçirdiğimiz projemiz ile kırsaldaki kadınlara ulaşarak, meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Bu bilgiler ışığında kırsalda yaşayan kadınları belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alıp,öğlenleri aşevimizde ağırlıyoruz. Daha sonra sağlık merkezlerinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramalarının yapılmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda belediyemiz bünyesinde bir psikoloğumuz ile ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Şuana kadar 48 mahallemizde Bin 500 kadına ulaşarak, kanser taraması ve ruh sağlığı hakkında danışmanlık hizmeti verdik.” dedi.

Meme Kanseri Taraması; 40 - 69 Yaş, Rahim Ağzı Kanseri Taraması; 30 - 65 Yaş ve Bağırsak Kanseri Taraması 50 - 69 Yaş arası kadınlarda yapılıyor.

Bu haber toplam 731 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.