Menteşe’ye Bin 350 kişilik öğrenci yurdu müjdesi

Menteşe’ye Bin 350 kişilik öğrenci yurdu müjdesi
AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne Bin 350 kapasitelik yeni yurt binasının müjdesini...

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne Bin 350 kapasitelik yeni yurt binasının müjdesini verdi. AK Parti Muğla Milletvekilleri yaptıkları açıklamada, her alanda yatırımların kesintsiz devam ettiğini kaydettiler.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan Muğla Merkezde ihaleye çıkılan yeni öğrenci yurt binasına ilişkin  açıklama yaptı.

Her alanda yatırımların kesintisiz devam ettiğinin dile getirildiği açıklamada  AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve  Yelda Erol Gökcan, “2021 yılında da yatırım ve hizmetlerimize devam ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde yaptığımız  görüşme ve takiplerimiz neticesinde Muğla Merkez’de 1.350 kişilik yeni yurt binamızın ihalesi yapıldı. Üniversite gençliğimizin de yanındayız. Her alanda yatırım ve hizmetlerimiz devam etmektedir. Muğlamıza ve sevgili hemşerilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştular.

2020 yılında Muğla’ya öğrenci yurdu ve spor tesisleri yatırımları için yaklaşık 250 Milyon lira kaynak kullanılmasını sağladıklarını belirten Milletvekili Demir ve Gökcan yapılacak olan yeni yurt binası hakkında şu bilgileri kaydetti:

“Yaklaşık 100 Milyon lira bedelle İhalesi yapılan  yeni yurt binası yatırımı ile birlikte 350 Milyon lira kaynak kullanmış olacağız. Muğla Merkez-Karadağ bölgesinde 100 dönüm arazi üzerinde 1. etap 2 bin 24 kişilik,  öğrenci yurdunun yüzde 98’i, 2. etap 2 bin 24 Kişilik  yurt binasının  ise yüzde 85’i  tamamlanmıştır. 3. etap  Bin 350 kişilik yurt binasının  ihalesi  de Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız  tarafından yapıldı. Yurt binasının yapımı için 600 gün süre verildi. Yurdun açılışını 2022 yılında inşallah  hep birlikte yapacağız. 3. etap yurt binasında;  3 öğrenci bloğu, soyal tesis binası, konferans salonu ve eğitim salonları, kapalı spor salonu ve  açık spor tesisleri bulunacaktır.”

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan açıklamalarında, yatırım ve hizmetler konusundaki özel ilgi ve destekleri için  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ve şükranlarını sunduklarını belirterek;

“Pandemi sürecinde hükümetimizin yerinde ve zamanında aldığı kararlara da harfiyen uyulması gerekmektedir. Spordan, gençliğe, sağlıktan eğitime, ulaşımdan tarıma, çevreden turizme kadar her alanda yatırım ve hizmetlerimize  devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 442 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.