MERAL AKŞENER MENTEŞE’DE ESNAFI DİNLEDİ

MERAL AKŞENER MENTEŞE’DE ESNAFI DİNLEDİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Muğla ziyareti kapsamında Menteşe esnafını ziyaret ederek sorun dinledi.BERİTAN YÜCELİl ziyareti kapsamında merkez ilçe Menteşe’ye gelen Meral Akşener esnafın sıkıntılarını dinledi.Muğlalılar...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Muğla ziyareti kapsamında Menteşe esnafını ziyaret ederek sorun dinledi.

BERİTAN YÜCEL

İl ziyareti kapsamında merkez ilçe Menteşe’ye gelen Meral Akşener esnafın sıkıntılarını dinledi.

Muğlalılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Meral Akşener’e Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, il Başkanı Davut Cumhur Akmeşe ve ilçe başkanları eşlik etti.

Giyim mağazası işleten esnaf, işlerin vahim durumda olduğunu dile getirerek Meral Akşener’e dert yandı. Saat 16.40’a kadar sadece 3 müşterisinin geldiğini ve kirayı zor çıkardıklarını söyleyen esnaf, “Kiradayız ve zar zor çıkartıyoruz. Sabahtan beri sadece 3 müşteri geldi. Eşim memur onun sayesinde evi geçindiriyoruz. Kötü günler geçirdik. Biriktirdiklerimiz sayesinde şuanda ayaktayız. Gün geçtikçe eksiye düşüyoruz” dedi.

“MUHALEFET ANLAYIŞIMIZ FARKLI”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ziyaretinin ardından halka seslendi.

Başkan Akşener, “20 Ocak 2020 tarihinde başlattığımız yürüyüşümüzün Muğla ayağındayız. Esnafımızın, tarımımızın, çiftçimizin, işsiz gencimizin, emeklimizin derdini dinlemek üzere yola çıktık ve ilçe, ilçe dolaşmaya başladık. Yanlış hatırlamıyorsam 42 ili tamamladım bugün. 100’ün üzerinde ilçe tamamladım ve esnafımızın hangi şartlarda iş gördüğünü, daha sonra pandemi geldi ve daha sonra lisede, ortaokulda ve üniversitede okuyan çocuklarımızın hangi zorluklarla karşı karşıya olduklarını, çiftçimizin, üreticimizin, emeklimizin hangi şartlarda, hangi zorluklarla karşı karşıya olduğunu ben sizlerden öğrendim. Öğrendiğimiz her şeyi meclise taşıdık, iktidarla da paylaştık. Milletvekili arkadaşlarımızın soru önergesi sunduk. Yani ne demek istiyorum; bugün iktidar başka bir siyasi parti var ama önlerine sorunları sunduk, siz yapın size yansısın dedik. Şimdi bizim muhalefet anlayışımız, kötülük üzerinden değil. Mazlumun yanında, milletinin yanında olan, milletinin başı belaya girmemesi için gayret gösteren bir muhalefet anlayışının içerisindeyiz. Milas’ta esnafımızı dolaştım, burada dolaştım onların anlattıklarını dinledim” dedi.

“HALK SİYASETÇİNİN VELİNİMETİ”

Menteşe’de  esnafın pandemi ile birlikte gerçekten çok zarara uğradığını gördüğünü dile getiren Başkan Akşener, “Şimdi onlarla ilgili bilgileri aldım, çözümleri ile ilgili Çarşamba günü söyleyeceğim. 42 ilde gördüğüm şey nedir biliyor musunuz, siz velinimet olmaktan çıkmışsınız. Nasıl ki müşteri velinimetti esnaf için, sizde siyasetçiler için velinimetsiniz ama sizin dertlerinizi dinlememenin yolu şucu, bucu üzerinden hareket etmek. Benim neci olduğumun, kime nasıl davrandığımın size bir faydası ya da zararı var mı? Yok. Sizinkinin var mı? Yok. Hayatın nasıl yaşandığı kimseyi ilgilendirmez. Sizin evlatlarınızın işsizliği beni ilgilendirir. Sizin çocuklarınız sınavda en yüksek puanı alıp, eğer tayin edilmiyorsa, bir siyasetçi olarak beni ilgilendirir, ilgilendirmelidir. Sizin açınızdan bu önemlidir” diye konuştu.

“ÜÇKAĞIDI BİRLİKTE YIRTACAĞIZ”

Gerçek sorunlara kimseningözünü ve elini değdirmediğini belirten Başkan Akşener, “5 maaşlı danışmanlar 5 maaş alırken senin doktora yapan çocuğun işsiz. 150-200 bin lira maaş alan insanlar varken senin yüksek lisans yapan çocuğun işsiz. Bunlar konuşulmasın diye gözünün üstünde kaşın var deniliyor. Bu 19 yılda Türkiye’de yaşanan en büyük üçkâğıttır. Bu üçkâğıdı yırtmak için dolaşıyorum ve bu üçkağıdı birlikte yırtacağız” dedi.

“MİDENİZE KADAR EĞİLECEKLER”

Başkan Akşener’in söz verdiği vatandaş, “Oğlumun masaj salonu var. 15 ay oldu kapalı. Borcundan ötürü hapis cezası geldi. Ücretsiz izne çıkardılar ve sigortası da kesildi. Korkuyorum” dedi.

Başkan Akşener ise şöyle konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir esnaf annesi diyor ki, ‘Borç 400bin lira, oğlum hapse girecek, korkuyorum’ ve sonuç itibariyle sıfır kazanç işte ben daha ne diyeyim ki. Dolayısıyla yukarıdakiler, bu durumu tiyatro zannediyor. Bunlar gerçekler, bunlar bizim gerçeklerimiz. Sizin sorunlarınız üzerinden rekabet yapmayan hangi parti dirseğinizi gösterin. Siz velinimetsiniz. Herkes karşınızda hazır ola geçsin. Çocuklarınız işsiz bırakanları, esnafı ortada bırakanları unutmayın. Siz seçmensiniz, sizin midenize kadar eğilecekler.”

Bu haber toplam 337 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.