Mermer tozlu plaj isyan ettirdi

Mermer tozlu plaj isyan ettirdi
Muğla’nın Marmaris ilçesinde işletmeler tarafından plaja dökülen mermer tozları isyan ettirdi. Marmaris kumsalında plaj tamamen mermer tozuyla kaplandı....

Muğla’nın Marmaris ilçesinde işletmeler tarafından plaja dökülen mermer tozları isyan ettirdi. Marmaris kumsalında plaj tamamen mermer tozuyla kaplandı. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin “ Mermer tozu hem insan sağlığı için hem de denizde büyük tahribat oluşturur” dedi.

Marmaris plajlarının bazı bölümleri, işletmeciler tarafından dökülen mermer tozuyla beyaza büründü. Bilim adamları, "Analiz yapılmadan plaja serilen beyaz kum, ki mermer kumu olduğu biliniyor, yağmurla birlikte denizde büyük tahribatlara yol açacaktır. Bu yanlıştan dönülmeli. Poesidon çayırları başta olmak üzere deniz canlıları için tehlike çanları çalıyor" dedi.

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, analiz sonuçlanıncaya kadar ilgili kurumların bu durumun önüne geçmesi gerektiğini söyledi. Marmaris Kaymakamlığı, Muğla Valiliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dilekçe yazan Kutengin, "Beyaz kum içinde hangi maddeler var şimdilik bilinmiyor. Bilinen sadece mermer tozu olduğu. İçindeki maddeler doğaya ve denize karıştığında nasıl bir reaksiyon gösterecek bu da bilinmiyor. Yarın istenmeyen bir yan etki görüldüğünde, bugün seyirci kalan kurumlar bunu nasıl telafi edecek?" diye konuştu. Kutengin, beyaz kumların Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi laboratuarlarında analiz edilmesi için de girişimde bulunduklarını söyledi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.