Meslek Büyükleri Kongreyi Değerlendirdi

Meslek Büyükleri Kongreyi Değerlendirdi
Geçtiğimiz Cumartesi günü Muğla Barosu Salonunda yapılan 14.  Muğla Gazeteciler Cemiyetinin genel kuruluna katılan iki duayen gazeteci Sözcü Gazetesi’nin köşe yazarı Rahmi Turan ve Can Pulak, genel kurulu değerlendirdi ve “Kazanan...

Geçtiğimiz Cumartesi günü Muğla Barosu Salonunda yapılan 14.  Muğla Gazeteciler Cemiyetinin genel kuruluna katılan iki duayen gazeteci Sözcü Gazetesi’nin köşe yazarı Rahmi Turan ve Can Pulak, genel kurulu değerlendirdi ve “Kazanan gazeteciler oldu” dedi.

Pandemi nedeniyle uzun bir süredir yapılamayan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü Muğla Barosu salonunda gerçekleşti. İki adayın yarıştığı seçimleri mevcut başkan Süleyman Akbulut yeniden seçildi ve güven tazeledi. Akbulut 114 oy alırken diğer aday Fatih Bozoğlu ise 77 oy aldı.

Divan Başkanlığını Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın yaptığı Muğla Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu’na ilgi büyüktü. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Köyceğiz, Ula ve diğer bölgelerden gelen gazeteciler ile artık yaşamlarını Muğla ve çevresinde geçiren duayen gazetecilerde de katıldı.

“SEVİYELİ BİR GENEL KURUL”

191 üyenin oy kullandığı seçimlerde 114 oy alan Süleyman Akbulut yeniden Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilirken, diğer aday Fatih Bozoğlu 77 oy aldı. Seçim sonuçlarından sonra konuştuğumuz meslek büyüklerimiz ve duayen gazeteciler genel kurulu değerlendirdi.

SÖZCÜ Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan  “Seviyeli bir genel Kurul oldu. Her iki adayda centilmence yarıştı. Genel kurul süresince birbirlerini kırıcı sözler söylemedi. Bu seçimi kaybeden yok. Kazanan gazeteciler oldu” dedi.

Turgut Özal döneminde Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü duayen gazeteci Can Pulak da şunları söyledi: “Çok güzel, demokratik ve mesleğimize yakışan bir kongre oldu. Öncelikle Süleyman Akbulut ve Fatih Bozoğlu’na gösterdikleri örnek, seviyeli ve olgun davranışları, ilkeli duruşları ve etkileyici konuşmaları için kutluyorum. Süleyman kardeşimi ekibiyle birlikte kutluyorum. Fatih kardeşim ve kadrosunu da örnek ve seviyeli mücadeleleri, özverili çalışmaları ve kongreye olumlu ve güzel katkıları için kutluyorum. Sonuçta gazeteciliğin kazandığı inancındayım. Mesleğimizin zorlu sorunlarının çözüm ya da hafifletilmesinde gayret sarf etmelerini diliyorum.”

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.