“MESLEK KANUNU ARTIK MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMALI”

“MESLEK KANUNU ARTIK MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMALI”
Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Başkan Yardımcıları ve beraberindeki heyet ile birlikte Yatağan’da okul ve kurumları ziyaret etti.Planlanan program kapsamında Okul ve Kurumlarda görev yapan öğretmenleri, yöneticileri...

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Başkan Yardımcıları ve beraberindeki heyet ile birlikte Yatağan’da okul ve kurumları ziyaret etti.

Planlanan program kapsamında Okul ve Kurumlarda görev yapan öğretmenleri, yöneticileri ve eğitim çalışanlarını ziyaret eden Uçak ve beraberindeki heyet sendika üyeleri ve eğitim çalışanları ile bir araya gelerek, sendikal çalışmalar, toplu sözleşme sürecinin sonuçları, öğretmenlik meslek kanunu, 3600 ek gösterge, ilave zam talebi ve eğitim gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 “İLAVE ÖDEME/EK ZAM VERİLSİN”

Başkan Uçak açıklamasında; Sendika olarak, kamu görevlilerinin son üç aylık dönemdeki ekonomik dalgalanmalardan en az şekilde etkilenmesi adına Genel Merkezce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Toplantıda, kamu görevlilerine yönelik “Ek Protokol” imzalanması suretiyle ilave ödeme/ek zam yapılmasının yanı sıra, 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konularında bir an önce çalışılmaya başlanması hususunda mutabakata varıldığını kaydetti.

3600 ek göstergenin tüm kamu görevlilerini kapsaması gerektiğini belirten Başkan Uçak, “Toplu sözleşmede hüküm altına aldığımız 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konularının yanı sıra 1 Eylül ile 30 Kasım tarihleri arasında yaşanan ekonomik hareketlik, kur artışı ve enflasyondan kaynaklı dalgalanmalardan dolayı kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi adına bir görüşme gerçekleştirdik. 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi konusunda nihai hâlin yetkili konfederasyonla tamamlanması kararını masaya yatırdık. Bu konuyu asgari ücret belli olduktan hemen sonra bakanlık ile gündeme alıyoruz ve komisyonu toplayarak çalışmaya başlıyoruz. Bu konuda sağlanan mutabakatın yanı sıra sözleşmeliler konusunu da yeni yılın başlarında gündeme alacağız. Ek gösterge ile aynı anda sözleşmeliler konusunu da çalışmak üzere bir mutabakat sağladık. Kamu görevlileri arasındaki farkları ortadan kaldırmak, kadro talebimizi yerine getirmek ve bu konudaki beklentiyi karşılamak için bir çalışma başlamış olacak.” diye konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması hedefine 11. Kalkınma Planı’nda ve Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nde yer verilmesinin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen, öğretmenlerin mesleklerini, hak ve yetkilerini koruyup geliştirecek nitelikte bir meslek kanunu beklentisinin hâlâ karşılanamadığını dile getiren Uçak, şöyle devam etti: “Üç yıldır askıda bekleyen bu vaadin icraata dönüşmesi noktasında 81 ilde örgütlü teşkilatımızla bir etkinlik yaparak muhataplarımıza sesimizi duyurmaya çalıştık. Öğretmenlerin bir meslek kanununun olmaması, mesleğin kariyer meslek olmaması asla kabul edilemez. Sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmenlik gibi, mesleğin dağılarak ve çeşitlenerek yürüdüğü bu zeminin derlenip toparlanması, mesleğe bir kariyer meslek olarak bakılması ve hepsinin bir arada toplanması için; öğretmenlerin özlük haklarını koruyup geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, uğradıkları şiddeti önleyecek, sorunlarına çözüm üretecek ve mesleklerinin itibarını hak ettiği yere taşıyacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ivedilikle Meclis’e gündemine taşınmasını istiyoruz.” dedi.

Program kapsamında Uçak, Yatağan Fatih Ortaokulunda İlköğretim Matematik Öğretmeni olarak görev yapmakta iken 4 Aralık 2021 Cumartesi günü vefat eden sendika üyesi Mustafa Kağan Bice’nin okulunu ziyaret etti.

Ayrıca Yatağan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Uçak,  “Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümü öğrencilerinin yaptığı kütüphane araç ve gereçlerini yakından inceledi.

Bu haber toplam 250 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.