Mesleki Eğitim Değerlendirmesi gerçekleştirildi

Mesleki Eğitim Değerlendirmesi gerçekleştirildi
Muğla İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü himayesinde ilçe mesleki eğitim şube müdürleri ve meslek lisesi okul müdürlerinin katıldığı, Muğla Meslek Liselerinde 2023 vizyonunda eğitimin geliştirilmesi amacıyla mesleki eğitim...

Muğla İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü himayesinde ilçe mesleki eğitim şube müdürleri ve meslek lisesi okul müdürlerinin katıldığı, Muğla Meslek Liselerinde 2023 vizyonunda eğitimin geliştirilmesi amacıyla mesleki eğitim değerlendirmesi Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.

Muğla İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nce Muğla Meslek Liselerinde 2023 vizyonunda eğitimin geliştirilmesi amacıyla mesleki eğitim toplantısı yapıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim 2021 tanıtım videosunun yayınlamasıyla başlayan programın ardından, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre son 2 yılın değerlendirmesini yaparak, pandemi sürecinde yapılan çalışmaları ele aldı.

“ÜRETİMİMİZ DEVAM EDİYOR”

İl Müdürü Töre, pandemi süreci ve 2020-2021 eğitim öğretim çalışmalarını değerlendirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Mart ayında görev dağılımının ardından ilk olarak maske yapımı ile başladık. Kumaşları dağıttık ve ellerimizle dikmeye başadık. Hedefimiz 5 bin maske yapmaktı. Sonrasında 50 bin maske üretmeyi hayal ettik. Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen 100 bin maske en büyük hayalimizdi ve bizler 1 milyona aşkın maske ürettik. Sonraki aşamada Bakanlığımızın sağladığı bütçe ile Konya’dan aldığımız makinayı, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ne kuruldu ve bu makinayı da bir meslek lisesi icat etti. Bizler de o makinada maske üretimi yapmaya devam ettik. Dakikada 60, saatte 4 bin tane maske çıkartıyor. 3 usta öğretici aldık. Bu usta öğreticiler kenarındaki lastikleri puntalayarak, son aşamaya getiriyor. Halen üretimimiz devam ediyor. Amacımız hiçbir zaman kar yapmak olmadı. Amacımız hizmet, Muğla’ya hizmet.”

“ANA ELEMAN YETİŞTİRMEK ÜZERE BÜYÜK BİR HAMLE BAŞLATILDI”

Töre, “Burada geleceğin güçlü Türkiye’sinin meslek liselerinden yükseleceğini vurgulayarak, ara eleman değil, ana eleman yetiştirmek üzere mesleki eğitimde büyük bir hamle başlatıldı. Böylece, 2023’ün vizyonunu belirlendi. Pandemi sürecinde meslek liselerimiz, milli seferberliğe benzetecek olursak, en ön safta yer alan, mücadelelerini gece gündüz veren, asla salgından korkan, endişeye kapılmayan, mesailerini 24 saat devam ettiren bir süreci yaşattılar bize. Buradaki 52 müdürüme çok teşekkür ediyorum. Meslek liselerimiz üretmeye başladı. Üretmek o kadar güzeldi ki bunun hazzını o kadar güzel yaşadık ki o kadar mutlu olduk ki sizlerde bunun haklı gururunu yaşayabilirsiniz” dedi.

“5 YILDIZ ALMA YOLUNDA İLERLİYOR”

İl Müdürü Töre, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Bir ülkede siyasi ve ekonomik bağımsızlık fikri bağımsızlıkla gelişir. Fikir bağımsızlığı da üretmekle olur. Üretip, kendine öz güven kazanmakla olur. Bu sene lider müdürlerimle kazandık. En büyük örneği Marmaris ve Menteşe Turizm Meslek Liseleri kabuk değiştirdi. 5 yıldız alma yolunda ilerliyor. Turizmde zirve yapan okullar ve arkadan iyileştirmeler gelecek.”

İl Müdürü Töre konuşmasının ardından okul müdürleri ile bilgi alışveriş yaparak, süreç değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Ar-Ge Birimi Öğretmeni Sibel Erişti Muğla İşin Erbabı Projesi hakkında sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşcu’nun, Mesleki Teknik Ortaöğretim kurumlarında 1. Yarıyılda yapılan çalışmalar ile 2. Yarıyılda yapılacak çalışmaları değerlendirmek, yüz yüze eğitim süreci ile ilgili sunum gerçekleştirmesinin ardından program son buldu.

Bu haber toplam 498 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.