Mesleki Yeterlilik Belgelerini Aldı

Mesleki Yeterlilik Belgelerini Aldı
İkinci el motorlu kara taşıtları alım satımı yapanlara yönelik düzenlenen Mesleki Yeterlilik Eğitiminde başarılı olan 14 kişi belgelerini aldı.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri...

İkinci el motorlu kara taşıtları alım satımı yapanlara yönelik düzenlenen Mesleki Yeterlilik Eğitiminde başarılı olan 14 kişi belgelerini aldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) işbirliğinde verilen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarının, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti kapsamında gerçekleştirilen ilk sınavlarında, başarılı olan 14 kişi belgelerini aldı. 28-29 Ekim 2018 tarihlerinde teorik ve uygulamalı olarak düzenlenen sınavlar sonucunda başarılı olan kişilere Mesleki Yeterlilik Belgeleri, 28 Ocak Pazartesi günü, MUTSO’da düzenlenen törenle takdim edildi.

Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ergün Yıldız, Ticaret İl Müdürlüğü Yetkilileri Hatice Durmaz ve Eşref Çelik’in de hazır bulunduğu törenin açılış konuşmasını yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik uyarınca ikinci el araç alım satımı yapan firma sahipleri ve personellerine yönelik mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmişti. Bu kapsamda,  Odamız ve MEYBEM işbirliğinde 28-29 Ekim 2018 tarihlerinde Muğla’da ikinci el araç alım satımı yürüten firma sahipleri ve personellere yönelik mesleki yeterlilik sınavlarının ilki düzenlenmişti. Teorik ve uygulamalı gerçekleştirilen sınavlara katılarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini gösterme imkânı bulan ve sınavlardan başarılı olan katılımcılar MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı. Kendilerini tebrik ediyorum.”

Başkan Mustafa Ercan’ın açıklamalarının ardından Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yetki belgesinin ne olduğu ve yapılması gerekenler hususunda bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda şu bilgilere yer verildi: “6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13/02/2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmî Gazetede yayımlanmıştır. 13 Ağustos 2018’den önce faaliyette olan işletmeler 13 Ağustos 2019 tarihine kadar yetki belgesi alacak. Toplu işyerleri, 13 Ağustos 2019, Taşıt pazarları ise 13 Ağustos 2020 tarihine kadar Yönetmelikte öngörülen nitelikleri sağlayacak. Yetki belgesi, 13 Mayıs 2018 tarihinden itibaren Ticaret İl Müdürlüklerince verilmeye başlandı. 13 Ağustos 2018 tarihi itibariyle satış öncesinde, TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi sahibi işletmeler tarafından düzenlenmiş ekspertiz raporu alınması zorunlu olacak.”

Yapılan açıklamaların ardından, düzenlenen ilk sınavlarda başarılı olan ikinci el araç alım satımı yürüten firma sahipleri ve personellerinden olan 14 kişiye Mesleki Yeterlilik Belgeleri takdim edildi.

Bu haber toplam 342 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.