MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI YAPILDI

MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI YAPILDI
Emlak Danışmanlığı ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik Belgesi Seviye- 5 Sınavları yapılarak daha önceki yapılan sınavlarda başarılı olanlara ise belgeleri verildi.Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği...

Emlak Danışmanlığı ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik Belgesi Seviye- 5 Sınavları yapılarak daha önceki yapılan sınavlarda başarılı olanlara ise belgeleri verildi.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile Motorlu Kara taşıtları ticaretinde çıkan yönetmelikler gereği iş yeri açma ile  bu alanlarda çalışacak olan emlak danışmanları için  zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesi uygulaması zorunluluğu gereği sınav programında bulunan  Marmaris, Datça, Milas, Bodrum ve Dalaman’da yapılacak olan sınavlardan;   Marmaris, Datça ve Milas MYK sınavları gerçekleşti.

Nisan ayı sonu yapılacak olan Marmaris ile hemen akabinde Mayıs ayı başında tekrar Milas, Bodrum, Dalaman, Datça sınavlarını gerçekleştireceğiz diye belirtti.

Başarı Anahtarı Mesleki Yeterlilik Sınav Koordinatörü Mehmet Sert, “Emlak ve otomotiv alım satım sektörlerimizin gelişmesi için devletimizin bu meslekler için getirdiği yönetmeliklerde değişiklikler yapıldı. Bundan sonra oto galericiler için 15 Ağustos 2020’den önce vergi ve oda kaydı bulunan mükellefler lise mezuniyeti şartı aranmaksızın sınavlara katılabiliyor, ancak motorlu kara taşıtları yönetmeliğinin yayınlanmasından sonra artık sınava giriş için lise mezuniyeti şartı getiriliyor ve bizlerde sınav başvurusunda bu evrakları istiyoruz diyerek belirtti.

Başarı Anahtarı Mesleki Yeterlilik Sınav Koordinatörü Mehmet sert yaptığı açıklamada şu ifadelere yer yer verdi:

İLKÖĞRETİM MEZUNLARINA EMLAK OFİSİ AÇMA HAKKI TANINMASINA BU FIRSATI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİDİR

Emlak Danışmanlığı mesleğini ilgilendiren taşınmaz ticareti yönetmeliği ise ilk 05 Haziran 2018’de ikincisi 14 Ekim 2020’de üçüncüsü yani en son 16 Nisan 2021 tarihinde  yayınlandı.Buna göre ilköğretim mezunları emlak ofisi açmalarının önü açıldı.

Artık ilköğretim mezunu olan herkes emlakçılık yapabilecek. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği Emlak ve gayrimenkul sektörüne ilgilendiren ve uzun zamandır beklenti içinde olan ilköğretim mezunlarına yönelik yetki belgesi verilme hakkı tanındı. Sektörde ilkokul mezunlarına yönelik mağduriyet oluşturan uygulama olarak anılan yönetmelikteki bu uygulama böylece giderilmiş oldu.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI MAYIS AYININ İLK HAFTASINDA YAPILACAK

Mesleki yeterlilik belgesi sınavlara katılmak isteyenlerin İsmet paşa Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Sünnetçioğlu Apartmanı adresine müracaatta bulunarak veya 0 505 999 99 48 – 0 505 999 99 48 – 0 555 888 9948  nolu telefonla  iletişim kurarak kayıt yaptırabilir.

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.