METİN ERGUN’DAN BAKAN ELVAN’A SORU ÖNERGESİ

METİN ERGUN’DAN BAKAN ELVAN’A SORU ÖNERGESİ
İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek mahallesinde 6680 ve 6681 parselde bulunan 7 bin 217 metrekarelik taşınmazların özelleştirme ihalesi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı...

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek mahallesinde 6680 ve 6681 parselde bulunan 7 bin 217 metrekarelik taşınmazların özelleştirme ihalesi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a yazılı soru önergesi sundu.

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yazılı soru önergesi sundu.

15 Ağustos 2019 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan 1458 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı Göcek mahallesinde 6680 ve 6681 parselde bulunan 7 bin 217 metrekarelik taşınmazların ihale yoluyla 42 milyon Türk Lirası karşılığında satıldığı açıklandı.

Basına yansıyan bazı iddialara göre, özelleştirme ihalesi yapılırken bu taşınmazların karayolu ile bağlantısız bir şekilde özelleştirildiği belirtilerek, yolu olmayan bu taşınmazların normal şartlardaki fiyatının çok altında satıldığı ifade edildi.

Aynı haberlere göre, karayoluyla bağlantısı olmayan iskele ve limanı alan şirkete, Göcek Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başka bir firmaya tahsis edilen araziden daha sonra geçiş izni verildiği ortaya çıktı.

Yol bağlantısı olmadan düşük fiyatla ihale edilen taşınmazlara daha sonra yol bağlantısı sağlanması ile taşınmazların değerlerinin arttığı ve hazineye olması gerekenden çok daha düşük bir gelir aktarıldığı iddia edildi.

Bilgiler kapsamında İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a yazdığı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Söz konusu taşınmazların satıldığı ihalede, liman ve iskelenin karayolu bağlantısı olup olmadığı veya satış sonrasında yol tahsis edilip edilmeyeceği hususları açıklanmış mıdır? Söz konusu taşınmazların satışının öncesinde veya sonrasında yol bağlantısının olup olmamasının söz konusu taşınmazların değerinde yarattığı fark konusunda bir değerleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu fark kaç Türk lirasına tekabül etmektedir? Satış sürecinde veya sonrasında Rekabet Kurumu ihale sürecini denetlemiş midir? Eğer böyle bir denetim yapıldıysa Rekabet Kurumu’nun satış konusundaki görüşü ne olmuştur?”

Bu haber toplam 241 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.