MGC BAŞKANI SÜLEYMAN AKBULUT: “RESMİ İLAN KONUSUNDA BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYORUZ”

MGC BAŞKANI SÜLEYMAN AKBULUT: “RESMİ İLAN KONUSUNDA BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYORUZ”
Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, Muğla’da bazı kurum ve kuruluşlarının Resmi ilan vermemek için haksız uygulamalar gerçekleştirdiklerini...

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, Muğla’da bazı kurum ve kuruluşlarının Resmi ilan vermemek için haksız uygulamalar gerçekleştirdiklerini ve bu durumun da, tek gelir kaynağı Resmi ilan olan basın kuruluşlarını büyük gelir kaybına uğrattığına vurgu yaptı. Akbulut,  “Resmi ilan konusunda büyük mağduriyet yaşıyoruz” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, yaptığı açıklamada, Muğla’da bazı kurum ve kuruluşlarının Resmi İlan vermemek için haksız uygulamalar gerçekleştirdiklerini ve bu durumun da, tek gelir kaynağı Resmi ilan olan basın kuruluşlarını büyük gelir kaybına uğrattığını söyledi.

Başkan Akbulut, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Yerel Basınımızın can çekiştiği şu günlerde Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak yerel basınımızın tek gelir kaynağı olan Resmi ilanların bazı kurumlarca hiç verilmediği, bazı kurumlarca kısmen verildiği tespit edilmiştir. Bu da büyük mağduriyetlere sebep olmaktadır. Şöyle ki; resmi ilanların birincil olarak veriliş amacı ihalelerin şeffaf olarak yapılması, firmaların eşit olarak ihalelere iştirak edebilmesi ve basın kurumları aracılığı ile duyurulması amaçlanmaktadır. Ancak; kurumlar kendi ürettikleri yöntemler ile ihaleleri yayına çıkarmak yerine, aynı işi parçalara bölmek suretiyle resmi ilandan kaçındıkları, halka açık duyuru yapılmadığı için birçok firmanın ihaleden haberi bile olmadan belli firmalara işi ihalesiz yaptırdıkları, şeffaf ve eşit olmayan bu yöntem ile hem firmalar hem de Resmi ilan alan kurumların zarar gördüğü ortaya çıkmaktadır. Bunun en canlı örneği Marmaris ilçemizde yaşanmıştır. Bilindiği gibi Marmaris ilçemizde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı yaklaşık 12 bin nüfuslu Aksaz Deniz Üs Komutanlığı faaliyet göstermektedir. Geçtiğimiz yıllarda gün aşırı çıkan resmi ilanlar bahsettiğimiz yöntemler kullanılarak 6 ayda 1 seviyesine kadar gerilemiştir. Bu durum ilçede çıkan gazeteler tarafından da bilinmekte ve tarafımıza aktarılmaktadır. Sonuç olarak; bu ve bu gibi kurumların hem şeffaflık ilkesini ihlal ettikleri, hem de firmalara ve basın kuruluşlarını maddi kayba uğrattıkları tespit edilmiştir. İlgili kurumların bir an önce bu yanlıştan dönmelerini ve basın kuruluşlarının yaşadığı mağduriyetin son bulmasını bekliyoruz.”

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.