MHP Adayı Başaran Fethiye Ve Göcek’teydi

MHP Adayı Başaran Fethiye Ve Göcek’teydi
MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında gittiği Fethiye’de önemli açıklamalar yaptı. Türkiye’nin içine...

MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında gittiği Fethiye’de önemli açıklamalar yaptı. Türkiye’nin içine düştüğü terör bataklığının turizmi ve tarımı bitme noktasına getirdiğini söyleyen Başaran, “Bir ülkede asayiş olmazsa, turizm olmaz. Bir ülkenin dış politikası istikrarlı olmazsa, tarım ekonomisinden söz edilemez” dedi.

Başaran: “Terörün Olduğu Yerde Turizm Olmaz”

MHP Muğla Milletvekili adayı Asım Başaran Fethiye ve Göcek’te esnafla ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. 2002-2015 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bodrum İlçe Başkanlığı görevini yerine getirdiğini ve bu 15 yıllık süre içinde Bodrum’a 4 belediye kazandırdıklarını anlatan Asım Başaran, bu kez de istikrarlı bir Türkiye için yola çıktıklarını söyledi. MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay da, Fethiye’nin her zaman ilklere imza attığını belirterek “Bu seçimlerde de yine bir sürpriz yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Başta Fethiye olmak üzere Muğla’nın milli ve manevi değerleri öne çıkan bir kent olduğunu vurgulayan MHP Adayı Asım Başaran, “1 Kasım seçimlerine giden bu süreçte Muğla’da halkımızın milli değerlerinin ve Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alınmasından duyduğu rahatsızlığı görüyoruz. Vatandaşlarımız, sınırlarımızın delik deşik edilmesinden, terörle yapılan pazarlıklar sonucunda ülkenin sürüklendiği terör ortamından son derece huzursuz. Bütün bunlar Fethiye’ye, Bodrum’a ve Marmaris’e hem sosyal hem de ekonomik anlamda yansıyor. Bugün turizmde yüzde 40’lara varan iptaller yaşıyoruz. Bir ülkede asayiş sağlanamazsa, turizm yapılamaz” dedi.

Fethiye, Seydikemer, Milas gibi tarım ürünlerini ihraç ederek ekonomisini büyüten ilçelerde büyük sorunlar yaşandığını söyleyen MHP Adayı Başaran, şunları kaydetti:

“Yanlış dış politika uygulamaları, komşularımızla yaşanan problemler, tarım sektörünü vurmuş durumda. Fethiye’de üretilen sebze ve meyvenin en fazla ihraç edildiği Rusya’nın ambargo koymasından endişe eden bir Fethiye halkı görüyorum. Diğer taraftan Suriye’ye yönelik yanlış politikalar, bugün Bodrum, Datça sahillerine vuran masum bebek cesetleriyle yüzümüze tokat gibi çarpıyor. Eğer bir millet değerlerine sahip çıkmazsa, ne kadar zengin olursa olsun devletsiz kalan bir halkın nasıl içler acısı hale düşeceğine hep birlikte tanıklık ediyoruz. Eğer bir ülkede istikrarı sağlayamazsanız, malınızı, namusunuzu, canınızı koruyabilmenin ne kadar zor olduğunu görüyoruz. İşte bu nedenle, istikrarlı bir Türkiye için, terörden temizlenmiş, sınırları korunan bir Türkiye için MHP kadrolarına tam yetki verilmesini istiyoruz. Biz üzerimizde bu sorumluluğun ağırlığını hissederek yola çıktık.”

Adı Büyük Olunca, Kendisi De Büyümüyor!

1 Kasım seçim gezileri nedeniyle Muğla’nın her mahallesine, her ilçesine gittiğini, vatandaşlarla, muhtarlarla ve esnaflarla dertleştiğini söyleyen MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, Muğla’nın Büyükşehir Yasası ile birlikte çok büyük sorunlar yaşamaya başladığını kaydetti. “İktidar, adına ‘büyük’ dediği zaman her şeyin büyüdüğünü zannediyor. Böyle bir yanılgı içinde. Avrupa’nın en büyük adliyesini yapmakla övünüp, içinde adaleti sağlayamadığı gibi, Muğla’ya da ‘büyük’ deyip kenti ‘devasa sorunlarla’ baş başa bıraktı. Ne kadar büyük olduğumuzu Bodrum’da yaşanan sel felaketiyle gördük” diye konuştu.

Başaran, Muğla’nın Bodrum’dan Seydikemer’e kadar her köşesini dolaştığını ve Büyükşehir Yasası’ndan memnun olan tek bir kişiye bile rastlamadığını belirterek “Özellikle köy muhtarlarının eli kolu bağlanmış. Oysa muhtarlar, Türkiye’de yerel idareciliğin bel kemiğidir, omurgasıdır. Bu gömlek, bu bedene uymamıştır. Bodrum’da bayram arifesinde yaşanan sel felaketinde bunu birebir gördük. Kimi arayacağını şaşırdı insanlar. İtfaiyeyi arıyorsunuz, vidanjör yok diyor. Vidanjör istiyorsunuz, DSİ’yi arayın deniyor. Bir de iki gün önceden Büyükşehir vatandaşın telefonuna mesaj atyor; önlem alın diye! Vatandaşın kepçesi, dozeri vidanjörü mü var? Nasıl önlem alacak? Dere yataklarını nasıl temizleyecek?” ifadelerini kullandı.

Başaran, MHP iktidarında önce Büyükşehir Yasası’nı kaldıracaklarını belirterek “Tüm ilçe ve belediyelere yetkilerini geri kazandırıp, muhtarlara statülerini vereceğiz. Üniter devlet yapısının çözülmesine yol açan bu ihanet projesini çöpe atacağız.”dedi.

MHP Adayı Asım Başaran Fethiye’de Şehit Fethi Bey Koleji’ni de ziyaret ederek eğitimcilerle sohbet etti. Eğitim sisteminde uygulanan çifte standardı kesinlikle tasvip etmediklerini belirten Başaran, milli eğitimdeki en büyük sorunlardan birinin de ‘atanamayan öğretmenler’ olduğunu kaydederek “Tek çare, eğitim ve öğretim sistemini yeniden düzenlemek, öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirmek” diye konuştu. Başaran’ın bir sonraki durağı ise Göcek oldu. Göcek’te denizcilerle bir araya gelen Başaran, kendisinin de bir kaptan olduğunu hatırlatarak “Muğla’nın hem bir rotaya, hem de bir kaptana ihtiyacı var. Desteğinizi bekliyorum” dedi.

Bu haber toplam 725 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.