MHP BODRUM İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

MHP BODRUM İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
MHP Bodrum İlçe Başkanı Bahattin Kul, sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Kul, yaptığı açıklamada “ Görevimden istifa kararımı il başkanımıza iletmiştim. Bugün itibariyle ilçe başkanlığı yönetim kurulunun...

MHP Bodrum İlçe Başkanı Bahattin Kul, sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Kul, yaptığı açıklamada “ Görevimden istifa kararımı il başkanımıza iletmiştim. Bugün itibariyle ilçe başkanlığı yönetim kurulunun feshi kararı tarafıma ulaştı” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bodrum İlçe Başkanı Bahattin Kul, görevinden istifa etti.

Kul, her iki görevi aynı anda yürütmenin parti tüzüğünde yer almamasına rağmen genel merkezin “şimdilik 2 görevi aynı anda yürütebilirsin” demesi üzerine görevleri üstlendiği, ancak genel merkezin 10 gün önce 2 görevden birini tercih etmesi yönünde seçim yapması gerektiğinin kendisine bildirilmesi üzerine ilçe başkanlığını bırakıp belediye meclis üyeliği ve üst kurul üyeliğine devam edeceğini belirtti.

Sosyal medya hesabından duyuru yapan Bahattin Kul, şunları söyledi:

“6 Eylül 2020 tarihinde yapılan Kongre sonucunda, MHP Bodrum İlçe Başkanlığı görevine seçilmiş bulunmakta idim. Bilindiği üzere; Mart 2019 yerel seçimleri sonucu, MHP Bodrum ilçe Başkanlığı adına, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeliği görevimde devam etmekte iken MHP Genel Merkezimizin,  ‘Tüzüğünde yer almayan’ önemli bir konu olan bu durum, tarafıma; şimdilik iki görevi bir arada yürütebilirsin. Fakat, ilerleyen zamanlarda aksi yönde bir talep gelir ise, konuya dair görevlerinden birini tercih ederek devam edeceğim hususu, özellikle söylenmişti. Yaklaşık, 10 gün önce bu önemli hususa dair, Seçim Yapmam konusu; Genel Merkezimizce, Muğla İl Başkanımız Sn. Mehmet Korkmaz Bey'e, sonrasında da, Sn. İl Başkanımızda bana durumu iletmişlerdi. 25.10.2021 tarihinde; kararımı vermiş ve bu durumu bir dilekçe ile Muğla İl Başkanlığımıza cevaben; Bodrum Belediye Meclis Üyeliğimin ve Üst Kurul Üyeliğimin Devamını yönelik gerek işlerimizin yoğunluğu, gerek ise Bodrum İlçe Teşkilatımızın da, daha dinamik bir bir yapı ile yeniden yapılandırılmasının,  MHP Bodrum İlçe Başkanlığı'na yararlı olacağına dair düşüncelerimin oluşmuş olması neticesinde, Bodrum İlçe Başkanlığı görevimden istifa etme kararımı, Muğla İl Başkanımız Sn. Mehmet Korkmaz Bey'e iletmiş idim. Bu gün itibari ile MHP Bodrum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulumuzun Feshi kararı, beklediğimiz doğrultuda, tarafımıza ulaşmış bulunmaktadır.”

GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİMİZİ İFADE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kul, açıklamasında son olarak, “Görev yaptığım, MHP Bodrum İlçe Başkanlığım süresince, desteklerinden ötürü; başta ailem olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyelerime, Mahalle Temsilcisi arkadaşlarıma, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki yetkililerimize, partimize gönül vermiş, bizleri uzaktan yakından destekleyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. MHP'nin kural ve kaidelerine yakışır şekilde; Bodrum Belediye Meclisinde, Bodrum ve Bodrum'da yaşayan tüm halkımızın yararına olabilecek her türlü görüş ve düşüncelerimizi ifade etmeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 1117 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.