MİLAS AK PARTİ EMİN ELLERDE Mİ?

MİLAS AK PARTİ EMİN ELLERDE Mİ?
AK Parti  başkanında olması gereken özelliklerden bahsedelim. Çünkü iktidarın Temsilcisi demek  halkı temsil eden, her kesime hitap eden, halkın yanında...

AK Parti  başkanında olması gereken özelliklerden bahsedelim. Çünkü iktidarın Temsilcisi demek  halkı temsil eden, her kesime hitap eden, halkın yanında olan ve halkın benimsediği bir lider olabilir. Yakın zamanda seçilen Milas’ın sevilen simalarından Emin Çelik bu özelliklere uyuyor mu? Koskoca bir coğrafyası ve stratejik öneme sahip konumu ile Milas’a çare olur mu bakalım. Şimdiden İlce de ekibi ve söylemleri ile olumlu bir hava getirdiği kesin.

AK Parti İlce başkanından Milas’ın beklentileri ve İlce başkanımızın hazir bulunusluğuna bakalım.

- Her şeyden önce AK Parti’nin taşı,  temeli olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkelerini yolunu tutumunu benimsemesi ve i'lâ-yi kelimetullah davasının davası olduğunu bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerekiyor. Emin Başkan Milas’ta eğitimci bir aile çocuğu olarak vatan millet sevdalısı olarak yetişmiş Türk ve Müslüman bir yapıya sahip olduğu bilinen saygın bir esnaf ve kişiliktir. O yüzden yapılan temayülde fark atarak ön plana çıkmıstır. Destek tamdır.

İlce başkanının her kesime karşı kucaklayıcı olması, bu noktada neredeyse bir Mevlana düsturuyla hareket etmesi gerekiyor, Milas’ın çok çeşitli kozmopolit yapısını düşünürsek yaptığı yeni yönetimle ve söylemleri ile bu isi yapabileceğini ayrım yapmadan hizmet edebileceğini göstermiştir.

Milas’ın 132 mahallesi olduğunu düşünürsek halk ile

İletişim kabiliyetinin iyi olması, basınla iyi bir iletişim kurabilmesi, yazılı ve sosyal medyayı iyi kullanabilmesi ve bilgi akisini hızlı sağlaması gerekiyor ki yaptığı ilk icatlardan birisi tüm Basın mensuplarını toplayıp konuşması yol haritasını anlatması, mahalle başkanları toplantısı yapıp her birine yetki vermesi, partinin her gün dolup tasması bu konuda güven ve teveccüh sağlıyor.

İlce başkanının, kendini kanıtlamış olması ki Mali müşavir, gençlik kolları, kadın kolları ve parti üyeleri ile teşkilat tarafından sevilip sayılırken benimsenmiş olması ki temayülde en yüksek oyu aldı, bununla birlikte halk tarafından da muteber kişi olarak kabul edilmesi gerekiyor ki su anda hiç olmadığı kadar kenetlenme ve hareket mevcuttur.

İlçenin katma değerini düşünürsek büyük ve küçük sanayiciler ile iş adamlarının sorunları ile doğrudan ilgilenerek çözüm üretebilmesi gerekmektedir. Bu konuda yeni organize sanayi kurulmaktadır. Milas üretim potansiyeli yüksek ülkeye döviz girdisi ve istihdam sağlayan önemli bir  şehirdir.

Bu konuda adı gibi Emin olarak sanayici ve is adamlarından ( Ejder Ustek, Pamir barut, Umut Yigitkaya, Veli Ulas Huseyin Avni Ferhat Acar gibi önemli aktörleri yönetime almıştır. İsi uzmanına havale edip ekip çalışmasını ortak aklı on plana çıkaracaktır.

Yerel yönetime önem vermeli  iyi bir iletişim yakalayıp, buradaki sorunları  görüp iktidar gücü ile çözüm üretmeli.  Belediye başkanından  muhtarlara kadar şehrin tüm kademeleri ile koordineli bir şekilde faaliyet göstererek Milas’ı Ak belediyecilik ile tanıştırmalıdır. Bu ekip ve lideri ile iktidarın muktedir olduğunu gösterecek güç ve çaba açıkça Emin başkan ve ekibinde görülüyor.

Ekibini Geleceği gören ülkeyi yönetecek gençlerden kurması onları anlayabiliyor ve onlara da destek sağlıyor olması ayrı bir güzellik. Pırlanta gibi çalışkan ve ileri görüşlü gençler bu ülkeyi ileriye götürecektir. Bu gençlerin önünü açması ve güvenmesi takdire sayandır.

Sonuç odaklı bir anlayışa sahip olduğunu her zaman söylemesi  ve tüm faaliyetlerini de buna göre yapması güzel bir özellik. Yani isi uzmani bilir ben sonuca bakayım diyor.  Bu bakış açısı ile yönetilirse herkes bilgisine görgüsüne kabiliyetine güvenir isini konuşturur başkana da koordine etmek düşer. Başkan ilk günden bu mesajları vererek yoluna devam ediyor. Ne demişler iş bilenin Kılıç kuşananın.

Emin başkan Liyakat sahibi İnsanlarla çalışacağını insanların bu yönüne  önem vereceğini kendisi için tarafsız bir şekilde ülkeye ve milletine hizmet edenlerin en üstün yapıda olacaklarını beyan etmiştir. Bu söylemlerdeki amaç  ülkeyi daha ileriye götürmek ilçeye hizmet alanında en iyisini sağlamak içindir çok da güzel bir özellik insanların, işi bilenlerin bir yerlere gelmesi en önemlisi sistemin işlemesini sağlayacaktır. Böylelikle ilçeye hizmet daha iyi gelecektir. Ve konuşmalarında kurumların iç  içişlerine karışmayacağını sadece sonuç odaklı çalışacağını beyan etmesi açık yürekliliğini ve dobra olduğunu Anadolu delikanlısı olduğunu göstermektedir.

Ankara’da siyaset ve bürokrasi  ile doğrudan iletişim halinde olabilmeli ve bu şekilde ilçeye  dair sorunlarda doğru noktalara doğru kanallar ile çözecek şekilde davranmaktadır. İlçenin iktidar milletvekili Sayın Mehmet Yavuz Demir hizmet için hep destek, tam destek sözünü vermiştir. Bu da Emin başkana ne kadar güvendiğinin göstergesidir.

Bir yönetici için en önemli şeylerden bir tanesi de usulsüz işlere karışmamış, adı lekelenmemiş, dürüstlüğü ile kendini kanıtlamış olmasıdır. Bu konuda da mesleği icabı evrak işlerini iyi bilmesi usulü kaideyi iyi bilmesi ve sicilinin temiz olması kendisine ayrı bir güven sağlamaktadır. Dürüst başkan.

Biz Türk insanlar olarak samimi olmaktan, insanlarla kaynaşmaktan, onları kucaklamaktan el öpmekten hoşlanırız bizim toplumumuz için büyük bir zenginliktir. Bu zenginlikle birlikte toplumumuzun değer yargılarına önem vermek ve bunları ön plana çıkarmak ve uygulamak önemli bir özelliktir. Köy ziyaretlerinde bunları göstererek halkın içinde olduğunu hissettirmesi onlarla beraber yaşayarak ortaya koyması güzel bir özelliktir ve toplum tarafından hemen benimsenmiştir. Bizim insanımız kendinden olanı sevdiği İçin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına basmış ve hala basmaktadır. Başkanımız da aynı yoldan gittiği için halkın adamı ve halktan birisi olarak davrandığı müddetçe bu halk bunu istediği yerlere getirecektir.

İyi bir yöneticinin, iyi bir ilçe başkanının halka kapısı tamamen açık olmalı, bu makamda ne amaçla olduğunu  unutmamalıdır. Unutmamalı ki toplumun her kesimi ne hitap edebilmeli toplumun her kesimi başkana ulaşabilmeleri derdini anlatabilmeli derdine çare bulunabilmeli bu başkanın en büyük özelliği olmalı. Çünkü bu koltuğun vebali var. Geldiği günden beri bu konulara eğilmesi kendisini mütevazi olarak toplumda göstermesi ve herkese kapısını açık olması güzel bir karakter örneği.

Coğrafyası geniş bir çok ilden büyük olan bu ilçede bir takım yapıyı düzeltmek tabii ki kolay olmayacaktır. Ancak iktidarın gücüyle birlik beraberlik ile insanların gönlüne girerek çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayarak hizmet aşkıyla durmadan yorulmadan koşabilecek bir başkan ve bir yönetim oluşmuş yönetiminin bu işi yapabilecek kanaati toplumun tüm kesimlerince kabul edilmiştir. Bu özellikleri bulunduran ve kısa sürede gönüllere giren başkanımıza ve yönetimine halkın güveni tamdır Allah yolunuzu açık etsin kalbimizde dualarımız da sizinle

Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.