Milas Belediyesi’nden anlamlı proje

Milas Belediyesi’nden anlamlı proje
Milas Belediyesi, “Süt Kardeşim” ve “Eğitime Destek Belediyeden” projelerini başlattı. “Güçlü Çocuk Güçlü Gelecek” sloganı ile “Süt Kardeşim”...

Milas Belediyesi, “Süt Kardeşim” ve “Eğitime Destek Belediyeden” projelerini başlattı. “Güçlü Çocuk Güçlü Gelecek” sloganı ile “Süt Kardeşim” projesini hayata geçiren Milas Belediyesi başlangıçta ilçe merkezinde yaşan 3 ile 6 yaş arasında çocukları bulunan dar gelirli ailelere haftada 2 litre süt dağıtıyor.

Haber Merkezi

Milas Belediyesi “Güçlü Çocuk Güçlü Gelecek” sloganı ile Süt Kardeşim” ve “Eğitime Destek Belediyeden” projelerini başlattı. Başlangıç olarak ile “Süt Kardeşim” projesini hayata geçiren Milas Belediyesi, ilçe merkezinde yaşan 3 ile 6 yaş arasında çocukları bulunan dar gelirli ailelere haftada 2 litre süt dağıtıyor. Milas Belediyesi bu proje kapsamında hem dar gelirli ailelerin çocuklarının sağlıklı beslenmesini hem de Milas üreticisinin desteklenmesi hedeflediklerini belirtti.

Öte yandan Milas Belediyesi, Süt Kardeşim projesinden yararlanmak isteyen ailelerin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne müracaat etmesi gerektiğini ve müdürlükten verilen çek ile ailelerin haftada 2 litre süt alabileceklerini bildirdi.

“EĞİTİME UZAKTAN DESTEK BELEDİYEDEN”

Milas Belediyesinin hayata geçirdiği bir diğer proje ise pandemi döneminde uzaktan eğitim alan öğrencilere yönelik oldu. Proje kapsamında hayırsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenen Milas Belediyesi, vatandaşlardan toplayacağı tablet ve bilgisayarları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Başlatılan proje ile, Coronavirüs salgınıyla birlikte öğrenciler tablet ve bilgisayar üzerinden eğitim almaya başladığı bu günlerde evde eğitim görmesi gereken ama bilgisayar ve tableti olmayan çocuklara yardım edebilmek için başlatılan kampanya ile ikinci el ve sıfır bilgisayarlar ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen öğrencilere Milas Belediyesi tarafından ulaştırılacak.

“SÜT HER ÇOCUĞUN HAKKIDIR”

"Süt her çocuğun hakkıdır" diyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Bir eve süt girmiyorsa, bir çocuk süt içemiyorsa gelişiminde eksiklik var demektir. İşte bu nedenle Milas’ta her çocuk süt içebilsin diye ihtiyacı olan ailelerimizin evlatlarına ücretsiz dağıtacağız" dedi.

Coronavirüs salgını sonucu Mart ayından bu güne okullarda yüz yüze eğitimin verilemediğini belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Uzaktan eğitim modeliyle evlerinde bilgisayar başında eğitim görmesi gereken ama maddi imkansızlık nedeniyle bilgisayarı olmayan çocuklarımıza yardım amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Hayırsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenen Milas Belediyesi, vatandaşlardan toplayacağı tablet ve bilgisayarları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor” dedi.

Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.