Milas Belediyesi’nden “spor kompleksi” açıklaması

Milas Belediyesi’nden “spor kompleksi” açıklaması
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akkent Mahallesi’nde ilçe belediye tarafından Atatürk Parkı içerisinde yer alan ve işletmesi özel kişiler tarafından...

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akkent Mahallesi’nde ilçe belediye tarafından Atatürk Parkı içerisinde yer alan ve işletmesi özel kişiler tarafından yapılan halı saha ve etrafındaki spor tesislerinin bakımsızlığının, Milas yerel basınında yer alması üzerine konuya ilişkin Milas Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, “Ortaya çıkan problemleri kabul etmemiz mümkün değil. Bölge ile ilgili gerekli tetkikatı yapacağımızı kamuoyuna bildiririz” denildi.

Haber Merkezi

Milas Belediyesi tarafından Akkent Atatürk Spor Kompleksi ile ilgili tesislerin bakımsızlığına dikkat çekilen haberlere yönelik açıklama yapıldı. Açıklamada, “Ortaya çıkan problemleri kabul etmemiz mümkün değildir. Bahsi geçen Akkent Atatürk Spor Kompleksi, belediyemizce 01 Temmuz 2016 yılında ihaleye çıkarılmış ‘bölgenin bakım, onarım ve çevre düzenlemesi ihaleyi alan kişiye aittir’ şartnamesi doğrultusunda 10 yıl süre ile kiralanmıştır. Alanın çevre düzenlemesi, bakım onarımı ihaleyi alan ilgili kişiye aittir; Belediyemiz ile bir bağlantısı bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Milas Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Son dönemlerde basın kuruluşlarında haber olan ve kamuoyuna yansıyan Akkent Atatürk Spor Kompleksi’ndeki görüntülerle ilgili bünyemizce bir açıklama yayınlamak zaruri bir hal almıştır. Bu güne kadar Milas’ımıza onlarca yeşil alan, çocuk parkı, oyun alanı ve spor kompleksi kazandırdık. Milas’a kazandırdığımız komplekslerden bir tanesi olan Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan Akkent Atatürk Spor Kompleksi, belediyemiz tarafından 2011 yılında yapımı tamamlanarak Milas halkının hizmetine sunulmuştur. Milaslı hemşerilerimizin ve en önemlisi çocuklarımızın böyle bir spor kompleksinden faydalanması her zaman birinci önceliğimiz olmuştur. Milas yerel basınında son dönemlerde Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan bu alan için çeşitli haberler ortaya çıkmıştır. Bahsi geçen Akkent Atatürk Spor Kompleksi, belediyemizce 01 Temmuz 2016 yılında ihaleye çıkarılmış ‘bölgenin bakım, onarım ve çevre düzenlemesi ihaleyi alan kişiye aittir’ şartnamesi doğrultusunda 10 yıl süre ile kiralanmıştır. Alanın çevre düzenlemesi, bakım onarımı ihaleyi alan ilgili kişiye aittir; Belediyemiz ile bir bağlantısı bulunmamaktadır. İhaleyi alan kişi, pandemi dolayısıyla işletmesini kapatmak zorunda kalmış ve bundan dolayı çeşitli sorunlar ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkan problemleri kabul etmemiz mümkün değildir. Her zaman, Milaslı hemşerilerimizi daha iyi bir Milas’a uyandırma gayretiyle hizmetlerimize devam eden bir kurum olarak; bölge ile ilgili gerekli tetkikatı yapacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

Bu haber toplam 1678 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.