Milas, Fakültesine Sahip Çıkacaktır

Milas, Fakültesine Sahip Çıkacaktır
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Milas Veterinerlik Fakültesi yönetimi, basınla kahvaltıda buluştu… Dekan Vekili olan Prof. Dr. Hüseyin Çiçek adına açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Abdülkerim Deniz; “Bizler bugün buradayız,...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Milas Veterinerlik Fakültesi yönetimi, basınla kahvaltıda buluştu… Dekan Vekili olan Prof. Dr. Hüseyin Çiçek adına açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Abdülkerim Deniz; “Bizler bugün buradayız, yarın emekli olur veya başka bir yere, başka bir göreve gideriz ama dünya durdukça Milas Veterinerlik Fakültesi burada olacaktır. Dolayısıyla bu fakültenin gerçek sahibi Milaslılardır. İnanıyoruz ki Milas, kendi fakültesine sahip çıkacaklardır” dedi…

Fakülte olarak henüz yolun başındayız…

2018-2019 eğitim-öğretim yılına 40 öğrenci ile başladığını, bu süreçte akademik ve idari kadronun şekillendirilmeye çalışıldığını belirten Doç. Dr. Abdülkerim Deniz; “150 dönümlük bir alana sahip fakültemizin bugün fiziki anlamda çok ciddi altyapı sorunları var ancak bunlar üniversite yönetimi ve Milas halkının birlik ve beraberlik içerisinde kısa zamanda çözebileceği sorunlardır. Başlangıçta ilçedeki tüm kamu kurumlarından, Milas Belediyesi ve Milas Meslek Yüksekokulumuzdan ciddi katkılar alıyoruz. Henüz Milas halkının çok az bir bölümü fakültemizin kuruluşundan, bu sene eğitim-öğretime açılışından haberdar. Eminim kısa bir zaman sonra Milas halkı da bizim burada olduğumuzdan haberdar olacaktır. Fakülte olarak henüz yolun başındayız. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte, klinikleri, tam teşekküllü hayvan hastanesi ve hatta uluslararası boyutta kongrelerin yapılabileceği bir noktaya ulaşma hedefimiz ve planlarımız var. Şimdilik bu düşüncelerimiz bir hayal olarak görülebilir, insanlara ütopik gelebilir ancak üniversite yönetimi, fakülte ve Milas halkı el ele verdiğinde bunların hayal olmadığı görülecektir. Bizler bugün buradayız, yarın emekli olur veya başka bir yere, başka bir göreve gideriz ama dünya durdukça Milas Veterinerlik Fakültesi burada olacaktır. Dolayısıyla bu fakültenin gerçek sahibi Milaslılardır. İnanıyoruz ki Milas, kendi fakültesine sahip çıkacaklardır” diyerek, fakültenin Milas için önemine ve geleceğine ilişkin hedeflerini anlattı.

Ülke genelinde 29 Veterinerlik Fakültesi’nin bulunduğunu belirten Doç. Dr. Deniz; “Milas Veterinerlik Fakültesi olarak öğrencilerimiz tarafından 10’ncu sırada tercih edildik. İlk yılı olduğu düşünülürse bu bizler için sevindirici ve gelecek için çok daha umutlu olmamızı sağlayan bir sonuçtur. Gelecekteki hedefimiz, ilk 5’in içinde yer almaktır. Bu sene 40 öğrencimiz var, önümüzdeki yıl bu sayı 60 olacaktır. İlerleyen yıllarda Milas, adeta bir öğrenci kentine dönüşecektir. Bu da kentin, ekonomik-sosyal ve kültürel yapısına önemli bir katkı sunacaktır” dedi.

Tayin yoluyla ilçemize gelen akademik ve idari kadronun yanı sıra, kimi öğrencilerin de yurt yerine ev ortamını tercih ettiğine dikkat çeken Doç. Dr. Deniz; “Şu anda öğrencilerimizin büyük bir bölümü ilçemizde yeni hizmete açılan KYK yurdunda kalıyor ancak birkaç arkadaş bir araya gelerek ev kiralayanlar da var. Elbette kiralık evde kalmak isteyenler de içinde eşyaları olan konutları tercih ediyor. Fakat hem personelimiz, hem de öğrencilerimiz eşyalı ev bulma konusunda problem yaşadıklarını belirtiyorlar. Dolayısıyla ilçe merkezinde eşyalı ev sayısının artması, kent ekonomisine de ciddi katkı sunacaktır” dedi.

dönüşecektir…

Bugün hayal olan birçok şeyin gelecekte gerçeğe dönüşmesi için sadece üniversite yönetiminin çabalarının yeterli olmayacağına dikkat çeken Doç. Dr. Abdülkerim Deniz; “Milas halkı da bu fakülteye sahiplendiğinde, gelecekte burası bir öğrenci kampusuna dönüşecektir. Her şeyi devletten beklemek, ilçenin geleceği adına doğru bir yaklaşım değildir. Halkı da bu işin içine katmak, fakültemizle, yükseko kulumuzla bütünleştir mek gerek. Milaslı kurumlara ve özellikle işadamlarına ve Milaslılara, fakültemi zin hayvan hastanesi, klinikleri, laboratuarla rıyla kısa zamanda tam teşekküllü bir hale gelmesi için önemli görevler düşü yor. Bizler bu süreçte bunu sağlamaya çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 470 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.