Milas yeşile dönüyor, tedbire devam…

Milas yeşile dönüyor, tedbire devam…
Geçtiğimiz ay coronavirüs salgını konusunda riskli bir tablo çizen Milas’ta, tedbirlerin ve vatandaşların duyarlılığı sayesinde olumlu gelişmeler...

Geçtiğimiz ay coronavirüs salgını konusunda riskli bir tablo çizen Milas’ta, tedbirlerin ve vatandaşların duyarlılığı sayesinde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Hayat Eve Sığar uygulamasında görülebilen ve Milas’taki riskli alanları gösteren kırmızı bölgeler, yaşanan olumlu gelişmeyle bir bir risksiz alanları ifade eden yeşil bölgelere dönüşüyor.

Haber: Volkan Yıldız

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Bugün tespit edilen 1.515 yeni hastamız var. Uzun bir aradan sonra vaka sayısı 10.000’in altına indi. Kısıtlamalara ve test talebindeki düşüşe bağlı olarak vaka sayıları beklenenden fazla gerilese de bunu kalıcı hale getirmek elimizde. Birlikte güçlüyüz.” diyerek pandemide 3 Ocak 2021 tablosunu paylaştı.

Türkiye’de uygulanan tedbir ve kısıtlamalar pandemiyi frenlemede başarılı oldu.  Ülke genelindeki olumlu tabloya paralel olarak Milas’ta da geçtiğimiz aylardaki riski durum olumlu yönde değişmeye devam ediyor. Hayat Eve Sığar uygulaması dikkate alındığında; Milas’taki riskli alanları temsil eden kırmızı bölgelerin küçülerek yerini risk bulunmayan yeşil bölgelere bırakmaya başladığı görüldü.

“OLUMLU İVMENİN DEVAMI İÇİN TEDBİRLERE UYMALIYIZ!”

“Görevliler ve istisna kapsamında olanlar dışında Milas sokağa çıkma kısıtlamasına tam anlamıyla uyuyor. Teşekkürler kıymetli hemşehrilerim. Salgınla mücadelemizi birlikte kazanacağız inşallah...” diyerek yeni yılda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını değerlendiren Milas Kaymakamı Eren Arslan, salgınla mücadelenin devam ettiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Vaka sayılarını düşürebilmek için alınan tedbirlerimizin sonuç vermeye başladığını görmek sevindirici olsa da bu ivmenin devamı için tedbirlerin eksiksiz uygulanması çok önemli. Bu bağlamda: mahallelerimizde cenaze namazlarının vefat edenin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınmasını,  evlerde gün, misafir ziyareti, mevlid, taziye ve kutlama gibi toplulukların bir araya geleceği etkinliklerin kesinlikle yapılmamasını önemle rica ediyorum... Lütfen!.”

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.