MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ 7.Sİ YAPILACAK

MİLAS  ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ 7.Sİ YAPILACAK
Geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle yapılamayan Milas Zeytin Hasat Şenliğinin 7'incisi 13 / 14 Kasım'da yapılacak. Türkiye'nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağını tanıtmak amacıyla yapılacak şenliğin bu yılki...

Geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle yapılamayan Milas Zeytin Hasat Şenliğinin 7'incisi 13 / 14 Kasım'da yapılacak. Türkiye'nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağını tanıtmak amacıyla yapılacak şenliğin bu yılki sloganı "Tadında Milas var" oldu.

Milas Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Milas Ziraat Odası (MİZO) ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü başta olmak üzere ilçedeki kurumların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde yapılacak Milas 7. Zeytin Hasat Şenliği 13 Kasım Cumartesi günü saat 10.00'da tarihi Baltalı Kapı'dan yürüyüşe geçecek kortejin Atapark'a varmasıyla başlayacak. Mesut Yar'ın sunuculuğunu yapacağı şenlik kapsamında Milas'ın Kurudere mahallesinde sembolik zeytin hasadı ve zeytinyağı sıkımı yapılacak. Çeşitli söyleşi ve panellerin de yapılacağı şenliğin ilk gecesinde Atapark'ta Gece Yolcuları, ikinci gecesinde ise Melek Sosso konserleri düzenlenecek. Şenlik kapsamında ayrıca mahalleler arası zeytinyağlı yemek yarışması da yapılacak.

Milas 7. Zeytin Hasat Şenliğinin Milas'ta kurumlar arası ortak akıl ve işbirliği ile düzenlenmekte olduğunu belirten Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Bu şenlik Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti aldıktan sonra yapacağımız ilk şenlik.Türkiye'nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli zeytinyağının şenliği olacak. Türk Patent ve Marka Kurumundan aldığımız coğrafi işaretle kendi kabuğunu kıran, AB coğrafi işaretiyle dünyaya açılan Milas zeytinyağının bu başarısını kutlayacağımız bir şenlik olacak. Bu nedenle tüm zeytin dostlarını ve zeytinyağı severleri Milas'a, şenliğimize bekliyoruz" dedi.

Bu haber toplam 539 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.