Milas Zeytin Hasat Şenliği kutlandı

Milas Zeytin Hasat Şenliği kutlandı
Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 5.'si gerçekleştirilen Milas Zeytin Hasat Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.Güney Ege'ye özgü memecik türü zeytinleriyle, birçok platformda ödül alan Milas 5. Zeytin Hasat Şenliği’ne...

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 5.'si gerçekleştirilen Milas Zeytin Hasat Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Güney Ege'ye özgü memecik türü zeytinleriyle, birçok platformda ödül alan Milas 5. Zeytin Hasat Şenliği’ne ev sahipliği yaptı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, zeytin ağacının umudu, barışı, adaleti, birleştiriciliği simgelediğini belirterek, “Bu yıl zeytinin, sağlıktaki rolünü ön planda tuttuk. Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Milas ve zeytin, iki hazinenin buluşması sanki binlerce yıllık tarihinde, ölmez ağaca yurt olmuş Milas. Geçmişinden aldığı emaneti, geleceğe taşıyan Milas. 10 milyondan fazla zeytin ağacı, onlarca ticari markasıyla, zengin ancak mütevazi Milas. 550 bin dekara yakın tarımsal alanda, 10 milyondan fazla zeytin ağacıyla, ülkemizin en önemli zeytin ve zeytinyağı üreticisi olan, ürettiği zeytinyağıyla ekonomiye değer katan Milas Son yıllarda, gerek tarımsal desteklemeler deki artış gerekse çiftçilerimizin bilinçlenmesiyle birlikte, üretimlerimizde artmaktadır. Bugün düzenlediğimiz 5. Milas Zeytin Hasat Şenliği ile sadece kaliteli zeytinyağları ile değil, bütün güzelliklerini de sergilemektedir. Memecik türü zeytin ağaçlarından; erken hasat ve soğuk sıkım ile elde edilen zeytinyağlarımız ‘Artık biz de varız!’ diyor. Yapılan duyusal analizlerde, kalite değerinin yüksek ölçüldüğü zeytinyağlarımız artık coğrafi işaret tescili ile markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Milas’ta 48 markamız ile piyasada daha fazla yer alacağız. Üreticilerimizin bilinçlenmesinden, kaliteli zeytinyağı ve daha fazla gelir elde etmede; her yıl daha fazla yukarıya tırmanıyoruz. İşte bu başarıyı, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi, başaran geniş bir kadroya borçluyuz. Şenliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, hasadımız bereketli kazancımız bol olsun.” diye konuştu.

Muğla Valisi Esengül Civelek ise, “Muğla olarak uygun iklim koşullarımız ve verimli topraklarımızda zeytini yetiştirmek için uygun koşullara sahibiz. Zeytincilik, ilimiz tarımının önemli faaliyetlerindendir. Çok sayıda çiftçimiz için zeytincilik geçim kaynağıdır. Ekonomik ve sosyal açıdan değeri yüksek, insan sağlığında ve beslenmesinde, sağlıklı toplum ve nesiller oluşturulmasında önemli yere sahip zeytin ve zeytinyağının; üretimini, kalitesini artırmak, marka oluşturmak üzere Milas ilçemizde son yıllarda ilgili kamu ve kuruluşları, meslek örgütleri, STK’lar, üreticiler ve özel sektör işbirliğinde zeytinciliğin geliştirilmesi, zeytin ağaçlarının çoğaltılması ve mevcut alanlara yenilerinin ilave edilmesi, zeytinyağı sıkım tesislerinin modernleştirilmesi ve kapasitelerinin artırılması hususunda değerli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Milas zeytinyağının, coğrafi işarete sahip olması bu değerli çalışmaların başarılı bir sonucudur. İlimizde, zeytinciliğin geliştirilmesi, kalitenin artması ve marka zeytinyağının oluşturulması için gerçekleştirilen çalışmalar için tüm tarafları kutluyor ve hasadımızın bol bere ketli olmasını diliyo rum.” şeklinde konuş tu.

Bu haber toplam 374 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.