Milas zeytinyağı 34 ülkeye gidecek

Milas zeytinyağı 34 ülkeye gidecek
Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden METRO'nun raflarında AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağlarının yer alması için görüşmeler başladı. Anlaşma sağlanması durumunda METRO'nun Türkiye'nin yanısıra 34...

Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden METRO'nun raflarında AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağlarının yer alması için görüşmeler başladı. Anlaşma sağlanması durumunda METRO'nun Türkiye'nin yanısıra 34 ülkedeki mağazaların raflarında Milas zeytinyağı yer alacak.

Dünyanın önde gelen market zincirlerinden birisi olan ve 34 ülkede 16 milyon müşterisine, Türkiye'de ise 21 şehirde 37 mağazasıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermekte olan METRO marketler zinciri, raflarını AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağlarına açmaya hazırlanıyor. Milas zeytinyağının METRO raflarında yer alması için Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşmeler sürdürülürken anlaşma sağlanması durumunda METRO'nun özel markası altında AB coğrafi işaretine sahip Milas zeytinyağlarının METRO'nun 34 ülkedeki marketlerinde satışa sunulması da söz konusu olacak.

Milas'ın Sakarkaya yöresinde fıstık çamı ormanlarından elde edilen "Sakarkaya kırmızı balı"nı METRO mağazalarına vermekte olan Sakarkaya Gıda Ürün ve Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi firmanın girişimiyle Milas'ın AB coğrafi işaretine sahip zeytinyağlarının da METRO marketlerinin raflarında yer alması için görüşmeler başladı. Milas Ticaret ve Sanayi Odasında online yapılan toplantıda ilkeler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, zeytinyağı üreticisi ve Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Uğur Özen, aracı firma temsilcileri Selahattin Tezcan ve Gıyasettin Tezcan ile METRO Mağazalarının Sıvı Yağlar Satın Alma Grup Müdürü Feza Çatalmaslak ve çalışma arkadaşları Tibet Tolga, Halil Dağlı ile Ayça Etem'in katıldığı online görüşmede durum değerlendirmesi yapıldı. METRO Temsilcisi Feza Çatalmaslak, METRO'nun gerek Türkiye, gerekse diğer ülkelerdeki marketlerinde oldukça seçici davranan "profesyonel müşterilere" hizmet verdiklerini, "gastronomi profesyonelleri"nin "ihtiyaç duydukları tüm ürün ve hizmetleri sunarak işlerini geliştirmelerine katkı sağlamayı ve onların hayallerini gerçekleştirmesine destek vermeyi amaçladıklarını" belirtti. Bu amaçlar doğrultusunda METRO'nun coğrafi işaretli ürünlere özel bir ilgisinin ve desteğinin olduğunu anlatan Feza Çatalmaslak "AB'den coğrafi işaret almış Milas zeytinyağının Türkiye'deki 21 şehirdeki 37 marketimizin raflarına yer vermek ve böylece aldıkları ürünlerde çok seçici davranan 1 milyonu aşkın müşterimize sunmak isteriz" diye konuştu. Çatalmaslak, ileriki aşmada anlaşma sağlanması durumunda METRO'nun 34 ülkedeki 16 milyon dolayındaki "profesyonel müşteri"sine de METRO'nun kendi markası altında Milas zeytinyağını ulaştırmak istediklerini ifade etti.

Online toplantıda, METRO'nun AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağı talebini karşılayabileceklerini belirten Sakarkaya Gıda Ürün ve Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi temsilcisi Selahattin Tezcan "Milas'ın Sakarkaya kırmızı balını METRO mağazalarına veriyoruz. Aynı şekilde gelecek talep doğrultusunda Coğrafi işaretli Milas zeytinyağı taleplerini de karşılayabiliriz" dedi.

Toplantıda, kendisi de bir zeytinyağı üreticisi olan Muğla Borsası Başkanı Uğur Özen, METRO'nun önerisini Milas için çok büyük bir önem taşıdığını belirterek elinde AB coğrafi işaretli zeytinyağı bulunan üreticilere ileteceklerini belirterek METRO temsilcilerine ve görüşmeyi sağlayan Selahattin Tezcan'a teşekkür etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Oda olarak METRO'ya AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağlarının verilmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek "Biz MİTSO olarak METRO yetkilileriyle zeytinyağı üreticilerimizi buluşturmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Eminim en kısa sürede çok olumlu gelişmeler olacaktır. AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağlarımızın METRO aracılığıyla uluslararası pazara açılması Milas zeytinyağına çok büyük bir değer kazandıracaktır. Gösterdikleri ilgi nedeniyle METRO temsilcilerine ve bu görüşmeyi sağlayan Selahattin Tezcan'a çok teşekkür ederim" dedi.

Bu haber toplam 333 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.