Milas Zeytinyağı için denetimler artacak

Milas Zeytinyağı için denetimler artacak
Milas'ın tarım kooperatiflerinden Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi yöneticileri, Milas zeytinyağında AB coğrafi işareti alınması nedeniyle Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek teşekkür ettiler. Kooperatif yöneticileri ekonomide...

Milas'ın tarım kooperatiflerinden Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi yöneticileri, Milas zeytinyağında AB coğrafi işareti alınması nedeniyle Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek teşekkür ettiler. Kooperatif yöneticileri ekonomide geçerli olan "kötü para iyi parayı kovar" kuralını hatırlatarak "kötü zeytinyağı iyi zeytinyağını kovmasın" dedi ve denetimlere önem verilmesini istedi.

Sinem Korkmaz

Milas Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Karaahmet ile İsmail Kemaloğlu, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ederek Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınması nedeniyle kutladı ve teşekkür etti. Kooperatif yöneticilerinden Murat Karaahmet, Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasının çok büyük bir olay olduğunu belirterek "Çak takdire şayan işler yapıyorsunuz. AB coğrafi işareti çok önemli. AB coğrafi işaretinden sonra piyasada herkes zeytinyağının başına "Milas" adını yazmaya başladılar. Ekonomide kötü para iyi parayı kovar kuralı vardır. Zeytinyağına kötü zeytinyağı iyi zeytinyağı kovmasın. Bu konuda denetimlere önem verilmeli" dedi.

“HEDEFİMİZ AB ÜLKELERİNE ZEYTİNYAĞI İHRACATI”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Uyku Vadisi Tarım Kooperatifinin özellikle kurmuş olduğu zeytinyağı sıkım tesislerinin temizliği ile, hijyenik ortamı ile örnek bir tesis olduğunu belirterek "Biz de MİTSO olarak kurmuş olduğunuz bu örnek zeytinyağı tesisi ve örnek işletmecilik anlayışı nedeniyle sizleri kutluyor ve teşekkür ediyoruz" dedi. Reşit Özer, bundan sonra Milaslı zeytinyağı üreticisinin hedefinin AB coğrafi işareti standartlarında zeytinyağı üretilmesi olduğunu belirterek "AB coğrafi işaretinin bir anlamı olabilmesi için zeytinyağımızın AB coğrafi işareti kalitesinde olması gerekir. Bunun için çalışmalıyız ve hedefimiz AB ülkelerine zeytinyağı ihracatı olmalı" diye konuştu. Reşit Özer, Milas zeytinyağının kalitesinin korunması amacıyla denetimlerin arttırılacağını da belirterek "AB coğrafi işaretinin haksız kazanç nedeni olmasına asla izin vermeyeceğiz. Denetimler olacak. MİTSO'dan AB coğrafi işareti logosu almamış zeytinyağlarının Milas zeytinyağı adıyla satışına izin vermeyeceğiz" dedi.

Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.