Milas zeytinyağı markası 62’ye yükseldi

Milas zeytinyağı markası 62’ye yükseldi
Milas zeytinyağında markalaşma adeta yarışa dönüştü. Garandere ile birlikte Milas'taki zeytinyağı markası 62'ye yükseldi. Zamanla coğrafi işaretli...

Milas zeytinyağında markalaşma adeta yarışa dönüştü. Garandere ile birlikte Milas'taki zeytinyağı markası 62'ye yükseldi. Zamanla coğrafi işaretli sofralık Milas yağlı zeytinin de üretimini başlatacaklarını belirten Cenk Altuntaş "Zeytin ve zeytinyağı insan sağlığı için çok yararlı bir iksir. Bizim de amacımız tüm evlere bu iksirin bir damlasını olsun sokabilmek. Her eve bir damla zeytinyağı sokmayı başarırsak hem insan sağlığına çok önemli bir katkı sağlamış olacağız hem de yöremizin ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmuş olacağız" diye konuştu.

Milas zeytinyağında markalaşmanın geleneksel üreticilerin dışında yükseköğrenimli, kariyer sahibi kişiler arasında yaygınlaşması dikkat çekiyor. Coğrafi işaret alınmadan önce 10'u bulmayan Milas'taki zeytinyağı markası kısa süre içinde 60'ı aştı ve son olarak "Garandere" markasıyla birlikte 62'ye ulaştı.

Garandere" adıyla Milas zeytinyağında 62'inci markayı alan baba / oğul Altuntaş'ların hedefi, her eve bir damla olsun, zeytinyağı sokmak.

Öte yandan Milas'ta zeytinyağı üretiminde markalaşmanın hızla artmasının yanı sıra kendi markalarını alarak üretime geçenlerin, geleneksel üreticilerin dışında, farklı mesleklerden yükseköğrenim görmüş, kariyer sahibi kişiler olması da dikkat çekiyor.

Baba/oğul Mümtaz Altuntaş ve oğlu Cenk Altuntaş bir yandan muhasebecilik mesleklerini sürdürürlerken diğer yandan Milas'ın Bafa yöresindeki Garandere mevkiindeki zeytinliklerinden elde ettikleri zeytinyağlarını markalaştırdı.

Kendilerine "Garandere" markasını seçen Altuntaşlar, "Bafa'da aslında 'Karadere' diye bir mevki var. Yöre halkının deyişiyle 'Garandere' deniyor. Biz de kendimize bu adı marka olarak seçtik. Hedefimiz, coğrafi işaret standartlarına uygun bir şekilde Milas zeytinyağı üretmek ve internet ortamında satışa sunmak" dedi.

“AMACIMIZ TÜM EVLERE BU İKSİRİN BİR DAMLASINI SOKABİLMEK”

Zamanla coğrafi işaretli sofralık Milas yağlı zeytinin de üretimini başlatacaklarını belirten Cenk Altuntaş, "Zeytin ve zeytinyağı insan sağlığı için çok yararlı bir iksir. Bizim de amacımız tüm evlere bu iksirin bir damlasını olsun sokabilmek. Her eve bir damla zeytinyağı sokmayı başarırsak hem insan sağlığına çok önemli bir katkı sağlamış olacağız hem de yöremizin ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmuş olacağız" diye konuştu.

Milas'ta, zeytinyağında markalaşmanın giderek artmasının kendilerini sevindirdiğini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Milas zeytinyağının coğrafi işaretini aldığımızda zeytinyağı markası sayımız 10'u bulmuyordu. Coğrafi işaret aldıktan sonra zeytinyağına marka almak adeta bir yarışa dönüştü. AB'den de coğrafi işaret aldığımızda marka sayımız çok daha fazla artacak. Üstelik İstanbul'dan, İzmir'den Antalya'dan, Karadeniz'den Milas'a gelip zeytinyağı üretimine girenler giderek artıyor. Zeytinyağı üretiminde artık daha bilinçli, dışa açık bir üretici yapısı oluşuyor. Milas zeytinyağının geleceği çok parlak görünüyor. Çok daha iyi olacak" dedi.

Bu haber toplam 452 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.