Milas'a değer katacak 2 proje müjdesi

Milas'a değer katacak 2 proje müjdesi
Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas’ta UNESCO Geçici Miras Listesi’nde yer alan Beçin Antik Kenti’nde düzenleme, İncirliin Mağarası / Gökçeler Kanyonu’nda...

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas’ta UNESCO Geçici Miras Listesi’nde yer alan Beçin Antik Kenti’nde düzenleme, İncirliin Mağarası / Gökçeler Kanyonu’nda ise cam teras yapımıyla 2 GEKA projesinin başvurusunun yapıldığını müjdeledi.

Milas’ın kültürel ve doğal değerlerinden olan Beçin Antik Kenti’nin ve İncirliin / Gökçeler Kanyonu’nun turizme kazandırılması için 2 proje hazırlandı.

Milas’ın değerlerine değer katacak olan 2 yeni projeyi Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunduklarını duyuran Milas Kaymakamı Eren Arslan, il projeyle ilgili şunları kaydetti:

“Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı’na sunduğumuz ilk projemiz “Beçin Ören Yerinin Çevre Düzenlemesinin Yapılıp Kültür Turizmine Kazandırılması” projesi. UNESCO Geçici Miras Listesinde yer alan Beçin Kalemiz ve yerleşim alanında projemiz kapsamında yapılacak düzenlemeler ile Beçin Kalesi ve içerisinde sakladığı değerler gelecek nesillere aktarılacaktır.”

İkinci projenin “Adım Adım Gökyüzüne” ismini taşıdığını ifade eden Kaymakam Arslan, “Bu projeyle de İncirliin Mağarası ve Gökçeler Kanyonu’na yapacağımız cam teras ve düzenleme çalışması olacaktır. Gerekli onayı almasını umduğumuz projelerimizin ilçemizin kültür ve doğa turizmine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.