Milasakarca Çiftliği Zeytinyağı altın madalya kazandı

Milasakarca Çiftliği Zeytinyağı altın madalya kazandı
Mayıs ayında İtalya'da yapılan dünyanın en seçkin zeytinyağı yarışmalarından birisi olan ve bu yıl 6'ıncısı yapılan EVO Uluslararası Zeytinyağı Yarışmasında altın madalya kazanan Milaslı zeytinyağı markalarından Akarca...

Mayıs ayında İtalya'da yapılan dünyanın en seçkin zeytinyağı yarışmalarından birisi olan ve bu yıl 6'ıncısı yapılan EVO Uluslararası Zeytinyağı Yarışmasında altın madalya kazanan Milaslı zeytinyağı markalarından Akarca Çiftliği Zeytinyağı bu kez İsrail'de düzenlenen ve 16 ülkenin zeytinyağlarının yarıştığı yarışmada "soğuk sıkım - organik" dalında altın madalya kazanmayı başardı. Yarışmaya Türkiye'den katılan zeytinyağlarından 13'ü büyük prestij altın, 30'u prestij altın ve 6'sı altın madalya olmak üzere toplam 49 madalya kazandılar.

İsrail'in Jaruselem kentinde her yıl geleneksel olarak düzenlenmekte olan Terra Olivo Akdeniz Uluslararası Zeytinyağı yarışmasının sonuçları açıklandı. Bu yılki yarışmaya Arjantin, Brezilya, Şili, Hırvatistan, Kıbrıs, Fransa, Yunanistan, İsrail, İtalya, Fas, Portekiz, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, Türkiye ve ABD olmak üzere 16 ülkeden 611 zeytinyağı markası katıldı. Çeşitli ülkelerden 39 sertifikalı zeytinyağı çeşnicisinin değerlendirdiği yarışma sonucunda büyük prestij altın, prestij altın ve altın madalya kazananlar belirlendi. Yarışmaya Türkiye'den katılan zeytinyağı markalarından 13'ü büyük prestij altın, 30'u prestij altın ve 6'sı altın madalya olmak üzere toplam 499 madalya kazandılar.

Yarışmaya Milas'taki çiftliklerindeki memecik türü zeytinlerden elde ettikleri zeytinyağı ile "organik, soğuk sıkım" özellikteki zeytinyağı ile katılan Akarca Çiftliği Zeytinyağı bu dalda yapılan yarışmada altın madalya kazandı. Mayıs ayında İtalya'da, bu yıl 6'ıncısı yapılan EVO Uluslararası Zeytinyağı Yarışmasında da altın madalya kazanan Akarca Çiftliği Zeytinyağı'nın İsrail'de düzenlenen Terra Olivo Akdeniz Uluslararası Zeytinyağı Yarışmasından da altın madalya ile dönmesi Milas'ta sevinçle karşılandı. Yarışma sonuçları açıklandıktan sonra Akarca Çiftliği Zeytinyağının üreticisi Ömer Faruk Akarca'yı arayarak kutlayan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Sizin bu üstün başarınızla gurur duyduk. Sizi kutluyorum. Milaslı diğer zeytinyağı üreticilerine örnek oldunuz, onları heveslendirdiniz. İnanıyorum ki, bundan sonraki uluslararası yarışmalara Milas'tan daha çok zeytinyağı markamız katılacak ve Milas'a daha pek çok madalyalar kazandıracaklardır" dedi. Özer, MİTSO tarafından Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasıyla birlikte üreticilerde büyük bir özgüven oluştuğuna dikkat çekerek "Bu özgüven sayesinde artık daha çok markamız uluslararası yarışmalara katılma cesareti göstermeye başladılar. Bunun sonucunda da Milas'a, Milas zeytinyağına madalya üzerine madalyalar kazandırmaya başladılar. AB coğrafi işaretiyle birlikte Milas zeytinyağı artık ülkemizin çok önemli marka değerlerinden birisi haline gelmiştir. Üreticilerimizle el ele daha büyük başarılar kazanacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

İtalya'dan sonra İsrail'deki yarışmadan da altın madalya kazanmayı başaran Akarca Çiftliği Zeytinyağı üreticisi Ömer Faruk Akarca, Mayıs ayında İtalya'dan altın madalya kazandıktan bir buçuk ay sonra İsrail'den de altın madalya kazanmış olmalarının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Kazanılan altın madalyalarla kaliteli zeytinyağı üretimi için daha da heveslendiklerini belirten Ömer Faruk Akarca "Biz başından beri işimizi bilgiyle, bilinçle sürdürmeye çalışıyorduk. Bunun ödülünü de kaliteli zeytinyağı elde ederek görmeye başladık. Kaliteli zeytinyağı üretince zaten madalyalar bu gelişmenin doğal sonucu olarak ortaya çıkıyor" dedi. Kazanılan madalyaların kendilerini gururlandırmanın yanısıra daha kaliteli zeytinyağı üretimi için de heveslendirdiğini anlatan Ömer Faruk Akarca "Şimdi daha büyük bir hevesle, şevkle, azimle üretime yönelme isteği içindeyiz. Her üretim döneminde kalitemizi daha da geliştirmenin yollarını araştırıyoruz. Bilgiyi, bilimi ve teknolojiyi kullandıkça sonuç daha da iyi oluyor. Madalyalar ise bu sürecin doğal sonucu olarak ortaya çıkıyor" diye konuştu.

TERRA OLIVO AKDENİZ ULUSLARARASI ZEYTİNYAĞI YARIŞMASI

İsrail'in Jerusalem kentinde düzenlenen Akdeniz Uluslararası Zeytinyağı Yarışmasına bu yıl aralarında Türkiye'nin de olduğu 16 ülkeden zeytinyağı markaları katıldı. Arjantin, Brezilya, Şili, Hırvatistan, Kıbrıs, Fransa, Yunanistan, İsrail, İtalya, Fas, Portekiz, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, Türkiye ve ABD'den 611  zeytinyağı markasının katıldığı yarışmada zeytinyağlarını çeşitli ülkelerden 39 zeytinyağı çeşnicisi değerlendirdi.

Bu haber toplam 312 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.