"Milas'ın en büyük sorunu hava kirliliği"

"Milas'ın en büyük sorunu hava kirliliği"
Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Kent Konseyi'nin yaptığı değerlendirmede Milas'ın en büyük sorununun hava kirliliği olduğu belirtilirken hava kirliliğine...

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Kent Konseyi'nin yaptığı değerlendirmede Milas'ın en büyük sorununun hava kirliliği olduğu belirtilirken hava kirliliğine karşı birinci önceliğin havayı kirletmemek olması gerektiği bildirildi.

Milas Kent Konseyi yönetimi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Kent Konseyi Başkanı Dr. Çağlayan Üçpınar, Cemil Zeybek, Ali Avcı, Cihan Uyanık, Serap Türker, Sevgi Akyol, Aydın Can ve Mehmet Nergiz'den oluşan Milas Kent Konseyi'nin yeni yönetimi MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve  Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen'e Milas'ta yapmak istedikleri çalışmaları anlattılar. Kent Konseyi Başkanı Dr. Çağlayan Üçpınar, Milas'ta kurumlar arası işbirliğine önem verdiklerini belirterek "Milas'ın sorunlarını ancak işbirliği ile çözebiliriz. MİTSO'nun çalışmalarını takdirle izliyoruz. Önemli işler yapıyorsunuz. Bu nedenle başta hava kirliliği olmak üzere Milas'ın sorunları konusunda MİTSO ile her zaman işbirliği yapmak isteriz" diye konuştu.

Kent Konseyinden Makine Mühendisi Serap Türker de kent konseyi olarak Milas'a doğal gaz getirilmesini hava kirliliğinin önlenmesi için istiyoruz. Fakat, bizim birinci önceliğimiz doğal gaz değil, havayı kirletmemek olmalı. Hayayı kirletmemenin yöntemlerini arayalım. Milas'taki hava kirliliğinin birinci etkeni kötü kömür yakılması. Şehirdeki ısınma sisteminin yüzde 90'ı katı yakıt üzerine kurulmuş. Bizim öncelikli sorunumuz doğalgaz değil, hava kirliliğinin önlenmesi olmalı. Kamuoyunu doğalgaz diye değil, hava kirliliğini önlemek üzerine oluşturmamız gerekir" dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Kent Konseyinin yeni yönetiminin yaptığı ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek kendilerine çalışmalarında başarılar diledi. Reşit Özer, MİTSO olarak da hava kirliliğinden şikayetçi olduklarını belirterek "Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Hava kirliliği hepimizi etkiliyor. Milas olarak en büyük sorunumuz hava kirliliği. Biz en çok da bu nedenle doğalgaz istiyoruz. Ayrıca artık Milas OSB'de sona geldik. Bu yıl içinde OSB'de fabrika yapımları başlayacak. Fabrikalarda kullanılmak için de doğalgaza ihtiyacımız olacak. Milas'a doğalgaz gelmesi için biz OSB'yi ileri sürüyoruz. Fakat hem hava kirliliğinin önlenmesi, hem OSB için doğalgaza ihtiyacımız var. Bir an önce Milas'a doğalgaz getirilmesi için girişimlerimiz sürüyor. Kısa bir süre içinde Ankara'ya gideceğiz ve doğalgaz talebimizi yine dile getireceğiz" dedi.

Bu haber toplam 2381 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.