Milas’ın yeni müze müdürü görevine başladı

Milas’ın yeni müze müdürü görevine başladı
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Müzesi Müdürlüğüne atanarak 6 Şubat’ta göreve başlayan Mehmet Çelebi'yi...

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Müzesi Müdürlüğüne atanarak 6 Şubat’ta göreve başlayan Mehmet Çelebi'yi ziyaret ederek, yeni görevinde başarı diledi.

Milas Müzesi Müdürlüğüne atanan Mehmet Çelebi, görevine başladı. Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Müzesi Müdürlüğüne atanarak 6 Şubat’ta göreve başlayan Mehmet Çelebi'yi ziyaret ederek, yeni görevinde başarı diledi. Özer, ziyaret sırasında yeni müdür Çelebi'ye, UNESCO'nun "Dünya Mirası Geçici Listesi"nde yer alan Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı hakkında kazının bilim heyeti tarafından yazılan ve MİTSO tarafından bastırılan kitapçıkları teslim etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Müzesinin yeni müdürü Mehmet Çelebi'ye MİTSO olarak destek olacaklarını belirterek, "Milas Müzesiyle ve Uzunyuva ile ilgili olarak güzel şeyler yapmak için geldik. Uzunyuva'nın çok önemli bir yer olduğunu biliyoruz. Anıtmezar ortaya çıkarıldığında "Arkeolojide 100 yılın buluşu" olarak adlandırılmıştı. Uzunyuvanın UNESCO'nun kalıcı listesine alınması için her türlü desteği vermeye hazırız. El ele vererek Uzunyuvayı canlandıralım" dedi. Reşit Özer, daha sonra yeni Müze Müdürü Mehmet Çelebi'ye, Uzunyuva kazısının bilim heyeti tarafından yazılan ve MİTSO tarafından Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde bastırılan "Uzunyuva Anıtmezarı ve Müze Kompleksi" kitapçıklarını teslim etti.

Milas Müze Müdürü olarak göreve başlayan Mehmet Çelebi de MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in ziyaretinden ve Müze çalışmalarına destek sözünden duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti. Mehmet Çelebi, Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Anıtmezarının 2012 yılında UNESCO'nun geçici listesine alındığını belirterek, "Uzunyuva'nın kalıcı listeye alınması ve tanıtımının yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bu haber toplam 2713 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.