Milas’ın Yeni Spor Salonu Sodra Dağı’na Yapılacak

Milas’ın Yeni Spor Salonu Sodra Dağı’na Yapılacak
Gençlik ve Spor Bakanlığınca Milas’a yeni inşa edilecek spor salonunun Sodra Dağı’nda yapılması planlanıyor.1970’li yıllarda Milas şehir merkezinde...

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Milas’a yeni inşa edilecek spor salonunun Sodra Dağı’nda yapılması planlanıyor.

1970’li yıllarda Milas şehir merkezinde yapılan ve gün içinde fiziksel yetersizliğiyle kullanılamaz hale gelen Milas Kapalı Spor Salonu’nun yenilenmesi için Gençlik Spor Bakanlığı, AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ın girişimleriyle 10 milyon liralık ödenek ayrılmasının ardından çalışmalara başlanıldı.

Milas’a inşa edilecek spor salonunun Sodra Dağı’nda yapılması planlanıyor. Spor salonunun kentin imar yönünden gelişim özellikleri dikkate alındığında bu noktada yapılması kararlaştırıldı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Milas Milli Emlak Müdürü Mustafa Karanfil, Milas Gençlik ve Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, Milas Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acersoy ve Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir’le birlikte daha önceden yapılan araştırmalar kapsamında İsmet Paşa Mahallesi’ndeki Sodra Dağı, Sodrakent civarında, Milli Emlak Müdürlüğüne ait arsada inceleme yaptı. Tahsisin Gençlik ve Spor Bakanlığına gerçekleştirilmesiyle, ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından yeni spor salonu yatırımıyla ilgili ihale kısa sürede tamamlanacak. Milas Hükümet Konağı arkasındaki kullanılması uygun görülmeyen salonun da revize edilerek spor yatırımları arasına eklenmesi de planlama kapsamına alındı.

Bu haber toplam 609 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.