Milas’ta elips şeklinde tarihi bir yapı bulundu

Milas’ta elips şeklinde tarihi bir yapı bulundu
Tarihte bilinen tam 27 antik kente ev sahipliği yapan Muğla Milas’ta, ilçede daha önce hiç karşılaşılmayan ilginç bir elips görünümlü tarihi yapıya rastlandı.Kurtarma kazılarında çıkarılan ve arkeologları şaşkına çeviren...

Tarihte bilinen tam 27 antik kente ev sahipliği yapan Muğla Milas’ta, ilçede daha önce hiç karşılaşılmayan ilginç bir elips görünümlü tarihi yapıya rastlandı.

Kurtarma kazılarında çıkarılan ve arkeologları şaşkına çeviren tarihi kalıntıların, hangi döneme ve nasıl bir yapıya ait olduğu titizlikle araştırılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Eylül 2017'de Muğla’nın Milas ilçesindeki Güneş Mahallesi'nde bulunan ve halk arasında Tavşan Dağı olarak bilinen 350 metrekarelik yeşil alanda, park yapım çalışması başlatmıştı.

İş makineleriyle yapılan düzenleme çalışmalarında, tarihi eser niteliği taşıyan 100'ün üzerinde mermer bloğa rastlandı.

Tarihi kalıntıların tesadüf eseri gün yüzüne çıkmasıyla birlikte Milas Müze Müdürlüğü yetkileri, inceleme yaparak geçtiğimiz hafta tarihi alanda kurtarma kazısı başlattı.

Arkeologları oldukça heyecanlandıran kurtarma kazısında, toprağın üst yüzeyinin kaldırılmasıyla elips görünümlü ilginç bir yapı kalıntısına ulaşıldı.

Arkeoloji çevrelerini heyecanla birlikte oldukça şaşkına çeviren elips görünümlü yapı etrafında, çok sayıda tarihi kiremit parçaları da bulundu.

Ancak şuana kadar sürdürülen kazılarda tarihleme yapılabilecek herhangi bir veriye ulaşılamaması, arkeologların tüm dikkatini elips görünümlü ilginç yapıya yoğunlaştırdı.

Kurtarma kazısı ve sondaj çalışmalarının devam ettiği Tavşan Tepe'deki tarihi kalıntıların, anıtsal bir yapı ya da kutsal bir alan olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu haber toplam 835 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.