Milas’ta sivrisinek istilası

Milas’ta sivrisinek istilası
Milaslı vatandaşlar, havaların ısınmasıyla artan sivrisinek ve haşerelere karşı alınan önlemlerin yetersiz kaldığını belirterek tepki gösterdi. Bu yıl uzun aralıklarla ilaçlama yapıldığını belirten vatandaşlar, Muğla...

Milaslı vatandaşlar, havaların ısınmasıyla artan sivrisinek ve haşerelere karşı alınan önlemlerin yetersiz kaldığını belirterek tepki gösterdi. Bu yıl uzun aralıklarla ilaçlama yapıldığını belirten vatandaşlar, Muğla Büyükşehir Belediyesini daha yoğun ilaçlamaya davet etti.

“PENCERELERİMİZİ AÇAMIYORUZ”

Belediyenin ilaçlama çalışmalarını yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, “Bu sıcak havalarda sineklerin evin içine girecek düşüncesiyle kapı ve pencerelerimizi açamaz hale geldik. Daha önceki senelerde akşam vakitlerinde ilaçlama yapılıyordu. Bu sene ise bu ilaçlamalar uzun aralıklarla ve bazı sokaklarda yapılıyor” şeklinde konuştu.

Vektörle mücadele kapsamında; ilaçlamaların yeterli derecede yapılmadığını iddia eden Milaslı vatandaşlar, sivrisinekler yüzünden yaşamlarının altüst olduğundan dert yandılar.

“İLAÇLAMA SIKLIĞI ARTIRILMALI”

Milas’ın Aydınlıkevler, Burgaz, Gümüşlük gibi merkez mahalleleri ile deniz kıyısı ve kırsal mahallelerde vektörle mücadele kapsamında ilaçlama sıklığının artırılması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, “Göstermelik ilaçlama yapılıyor ve ne yazık ki hiçbir faydası olmuyor. Özellikle akşamları evlere kapanmak zorunda kalıyoruz. Şu günlerde 35-40 derece sıcaklıkta evlerimizin kapı ve pencerelerini açamıyoruz. Deniz kıyılarında bile oturulamıyor. Çocuklarımız park ve bahçelerde oynayamıyor. Sabah saatlerinde bile dışarıda durulmuyor. Marketlerden aldığımız sivrisinek ilaçları ile kendimizi korumaya çalışıyoruz ki, bu ilaçlar bile fayda etmiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesinden genel bir ilaçlama yapmasını istiyoruz. Yoksa yakında hepimiz sıtmaya yakalanacağız. Çocuklarımızın elleri, kolları, boyunları, yüzleri ve ayakları yara bere içinde. Sık bir şekilde ilaçlama yapılmadığı için rezillik çekiyoruz. Sivrisinekler koloni halinde geziyor. Bu konuda yetkililerin önlem almalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullanarak, sivrisinek istilasının yapılacak olan sık ilaçla malarla son bulmasını ümit ettiler.

Bu haber toplam 855 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.