Milas’ta süt protokolü imzalandı

Milas’ta süt protokolü imzalandı
Milas Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Süt Kardeşim” projesi kapsamında ilçede yaşayan 3 ile 6 yaş arasındaki dar gelirli ailelerin çocuklarına...

Milas Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Süt Kardeşim” projesi kapsamında ilçede yaşayan 3 ile 6 yaş arasındaki dar gelirli ailelerin çocuklarına haftada 2 litre süt dağıtımının Milas Süt Birliği’ne ait Birliğim Gıda marketi tarafından sağlanmasını için protokol imzalandı.

Haber Merkezi

Milas Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Süt Kardeşim” projesi kapsamında Milas’ta yaşayan 3 ile 6 yaş arasındaki dar gelirli ailelerin çocuklarına haftada 2 litre süt dağıtımının Milas Süt Birliği’ne ait Birliğim Gıda marketi tarafından sağlanmasını için protokol imzalandı.

Başkanlık makam odasında gerçekleşen imza törenine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Gülşen Gökçe, Cüneyt İlter, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar, Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney , Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Ayhan Samyürek, Veteriner Hekim Yusuf Ziya Keskin katıldı.

İmzalanan protokol çerçevesinde Süt Kardeşim projesinden yararlanmak isteyenlerin dar gelirli aileler, Milas Belediyesi tarafından verilen fiş ile Milas Süt Birliği’ne ait Birliğim Gıda Markete giderek haftada 2 litre süt alabilecek.

Milas Belediyesi tarafından Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Uygulaması kapsamında hayata geçirilen proje ile Sağlıklı Çocuk, Güçlü Üretici, Güvenli Gelecek hedefleniyor. Milas Süt Birliği’nden alınan çiğ sütler ile hem dar gelirli ailelerin çocuklarının sağlıklı beslenmesi hem de Milas üreticisinin desteklenmesi sağlanacak.

Düzenlenen imza töreninde açıklamada bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bu ün ilçemiz açısından çok önemli sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. Bu projede bize destek veren Milas Süt Birliği Başkanımız Ali İhsan Gezgin ve değerli yönetimine teşekkür ediyorum. Milas Süt Birliğimiz ile daha öncede benzer bir proje ile bir çalışmamız olmuştu. Bu proje ile hem üreticimizi desteklemek hem de çocuklarımızın sağlıklı yetişmelerinin amacını gütmekteyiz. Çok yönlü bir sosyal proje olması nedeniyle üzerinde çok çalıştık. Projenin en önemli değerlerinden bir tanesi, tarımsal birlikle çalışıyor olmamız. Kooperatiflere bakış açımızı herkes biliyor. Üretim ve üreticinin desteklenmesi ve tarımsal birliklerin Belediyemiz tarafından destekleneceğini daha önce belirtmiştim. Milas büyükbaş hayvan ve süt üreticiliği bakımından ilimizin önemli bir ilçesi. Bu noktada süt üreticimize destek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında çocuklarımızı haftada 2 litre süt ile buluşturacağız. Bu nedenle Milas Süt Birliğimiz ile protokol imzalıyoruz. Sistem şöyle işleyecek. İhtiyacı olan aileler belediyemize başvuracak, bizlerde almaları gereken süt karşılığında kendilerine fiş vereceğiz. Ailelerimiz Süt Birliği’ne ait Birliğim Gıda Markete giderek 2 litre çiğ süt alabilecek. Sağlıklı Çocuk,  Güçlü Üretici, Güvenli Gelecek sloganıyla başlattığımız proje Milas’a hayırlı olsun” dedi.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından söz alan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Üreticilerimiz adına Milas Belediye Başkanıma ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hayata geçirdikleri bu proje ile süt üreticilerimize önemli bir destek sağlayacaklar. Çocuklarımızın sağlığı adına olduğu kadar üreticilerimiz adına da çok önemli bir proje hayata geçiriliyor. Milas Belediyemiz gibi birçok belediyemiz de bu tür projeler üretirse üreticilerimize önemli bir destek sağlanacaktır. Başkanımızın da dediği gibi daha öncelerde de benzer bir projeyle Milas Belediyemiz ile çalışmıştık. Şimdi yeniden böyle bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Milas halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından imzalanan protokol sonrası Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ve beraberindeki heyet Birliği Gıda markete gelerek ailelere süt dağıttı.

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.