Millet İttifakı Muğla’da çatırdadı mı?

Millet İttifakı Muğla’da çatırdadı mı?
***Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 7 komisyonun tamamında AK Parti ve MHP’nin ortak olduğu "Cumhur İttifakı" üye çoğunluğunu ele geçirdi....

***Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 7 komisyonun tamamında AK Parti ve MHP’nin ortak olduğu "Cumhur İttifakı" üye çoğunluğunu ele geçirdi. İYİ Parti Meclis Grubu’nun 9 kişilik komisyon oluşturulması oylamasına grup olarak karşı çıkarak, red oyu vermesi Muğla İYİ Parti Meclis Grubu’nun Cumhur İttifak’ına destek verdiği algısı yaratırken, “Millet İttifakı Muğla’da çatırdadı mı?” yorumuna neden oldu.

***Böyle bir desteğin söz konusu olmadığını belirten İYİ Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, İYİ Parti olarak kendi mücadelelerini verdiklerini söylerken, "Kullandığımız oy nedeniyle kesinlikle kimse kendinden tarafa bir pay çıkarmasın" dedi. CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ise, Gezgin’in konuşmalarının samimi olmadığını dile getirerek, “Yanlış yaptıklarını düşünüyoruz” dedi ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Neval Çolak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında, İYİ Parti Meclis Grubu’nun 9 kişilik komisyon oluşturulması oylamasına grup olarak karşı çıkarak, red oyu vermesi, Muğla İYİ Parti Meclis Grubu’nun Cumhur İttifakı’na destek verdiği algısı yaratırken, Muğla siyasetinde yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Ortaya çıkan tablo, siyasi çevrelerce, “Millet İttifakı Muğla’da çatırdadı mı” yorumuna sebebiyet verdi.

Bu tür bir algıyı kabul etmediklerini ve böyle bir desteğin söz konusu olmadığını belirten İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, “Meclis komisyonlarının dokuz kişiye çıkarılması ile İyi Parti’nin de komisyonlara alınmasını önerdik. Bazı ilçe belediyelerinin komisyonlarında uygulanırken Büyükşehir Belediyesi, bu isteğimizi geri çevirdi. Biz de kendi mücadelemizi verme adına komisyonların yedi kişide kalması yönünde oy kullandık. Bu nedenle ne AK Parti’yi, ne de MHP’yi destekleme durumumuz söz konusu değil. Sadece İYİ Parti olarak kendi mücadelemizi verdik. Kullandığımız oy nedeniyle kesinlikle kimse kendinden tarafa bir pay çıkarmasın” şeklinde bir açıklamada bulundu.

“YANLIŞ YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUZ”

İYİ Parti İl Başkanı Gezgin’in bu açıklamasının üzerinden CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun da yorumu gecikmedi. Görüşlerini aldığımız Zeybekoğlu, İYİ Parti Meclis Grubu’nun ittifak yaptıkları için kararın çıktığının altını çizerek, “Yanlış yaptıklarını düşünüyoruz. Ben İYİ Parti il başkanının samimi konuştuğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

“İYİ PARTİ KESİNLİKLE İTTİFAK YAPTI”

“Mecliste biz çoğunlukta olduğumuz için yine bizim kararlarımız çıkacak” diyen CHP’li Zeybekoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye çalışmaları ile ilgili bir sıkıntı yaşanmayacak, aynı şekilde devam ettirilecek. Başkaları bunu siyaset olarak, kullanıyorlar, kullanabilirler ama belediyenin çalışmalarında hiçbir şekilde engel teşkil etmeyecek. Bunun bilinmesinde fayda var. Çoğunluk bizde, çoğunluğun istediği kararlar çıkacak yine. Komisyondan gelecek meclise öneri, oylanacak, red olacak,  o anda tekrar öneri verilecek ve o öneri kabul edilecek akabinde çalışma devam edecek. Bunda zaman kaybı ya da belediyenin çalışmalarının aksamamasına yönelik hiçbir sorun yok. Çok yerde belediye meclisinde biz yoğunlukta değiliz ama belediye başkanlarımız Türkiye’nin gündeme oturacak çalışmalar başarıyorlar. Burada İYİ Parti’nin, Cumhur İttifakı’yla ittifak yapması bizim için önemli. Kesinlikle ittifak yaptılar ve o karar çıktı. Yanlış yaptıklarını düşünüyoruz. Ben İYİ Parti il başkanının samimi konuştuğunu düşünmüyorum. Biz kendisine açık ve net şekilde bilgi verdik. Komisyona girmelerinin bizim açımızdan hiçbir sakıncası olmadığını bizzat kendim izah ettim ve koşuldan bahsettim.  Belediye yasası ile yönetiliyor ve hukuken mümkün değil. Onlar CHP kontenjanından girmek istedi ama dediğim gibi hukuken olmuyor ancak istifa ederek, CHP’ye katılması gerekiyor.”

Bu haber toplam 905 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.