Güzide Kasim

Güzide Kasim

Millet mi? Mevkii mi?

Millet mi? Mevkii mi?

Seçimlere günler kala herkesin kafasında deli sorular. Kim gelir? Kim gider?  Tartışmaları başladı. Kim ne alır?  Kim bizim işimize yarar?

Duyduğum dedikodular, söylentiler karşısında bazen ağzım açık dinliyorum. “şu siyasi partinin şu kişi seçilirse yazık olur.” Ya da “şu kişi gelirse iyi olur” diyenler var. Herkeste bir memnuniyetsizlik şu olmasaydı bu olsaydı…

Siyaset de ahdi vefa yok işte. Beğenmediğiniz, istemediğimiz kişi yarın seçilirse “padişahım çok yaşa” mantığıyla “ben seni severim, zaten baştan beri seni destekledim.”derler.

Dün “Bıktık artık meclise yeni kan gelsin. Gençlere, yeni insanlara ihtiyacımız var “diyenler bugün “şu niye gelmedi?, bunun niye hakkı yendi? Şu vekil çalışıyordu “diyorlar. Dün dediklerinizle, bugün dedikleriniz birbiriyle bağdaşmıyor.

***             ***             ***

Gelelim Muğla’ ya…

Muğla’da 24 Haziran seçimlerinde ne olur?

Bence;  tarafsız olarak (bu arada belirteyim hiçbir siyasi partiye bağlı değilim ve hiçbir siyasetçiyle menfaatim ve şahsi çıkarım yoktur).

Muğla’da CHP 4 milletvekilini zorlar ama 3 kesin olur. Ak parti 2 milletvekili çıkartır. İYİ parti ise CHP 3 olursa;  İYİ parti 2 vekil çıkartır.  Benim tarafsız izlediğim tablo bu.

Yalnız siyasi partilerin sıralamasını baktığımız da seçilebilecek sıra da tek kadın adayı Yelda Erol Gökcan’dır.  Bir kadın olarak, kadın adayının seçilebilecek sırada olması beni çok sevindirdi.

Yanlış hatırlamıyorsam Muğla’da yaklaşık yirmi beş yıldır seçilebilecek sırada bir kadın aday gösterilmedi.

***             ***             ***

Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığında şu kişiye oy versem de,  şu siyasi partiye oy vermem diyenlerde çoğunlukta…

Bu da gösteriyor ki artık insanlar siyasi partilerden çok kişilere bakıyor. Kişilerin kim olduklarıyla ilgileniyor.

Umarım bizim 7 vekilimiz seçildikten sonra, “ sen şöylesin, ben böyleyim” diyaloglarına girmeden Muğla için Ankara’da/ TBMM bize en iyi şekilde vekillik ederler.

Ve umarım seçilecek 7 milletvekilimiz Ankara’ya gidince Muğla’yı, Muğlalıyı unutmazlar. Koltuk büyüsünü kapılıp vekil olduklarını unutmazlar.

Unutulmaması gereken en önemli şeydir; seçilenler vekil, seçenler asildir.

Çok sevdiğim bir söz vardır;

Mevkii için milleti feda eden değil, aksine gerektiği zaman millet uğruna mevkiini, hatta hayatını verebilen insan büyük insandır.

Bu yazı toplam 1004 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR