Milletvekili Burak Erbay: “Atatürk’e hakaret asla kabul edilemez”

Milletvekili Burak Erbay:  “Atatürk’e hakaret asla kabul edilemez”
Ortaca’da iki kadının Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Ortaca İlçe...

Ortaca’da iki kadının Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan yaptıkları basın açıklamasında konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Ortaca ilçesinde iki kadının Atatürk’e hakaret ettiği iddiası ile gözaltına alınmasının ardından CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan konunun takipçisi olacaklarını açıkladılar.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ve beraberindeki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ortaca Şube Başkanı Günür Karaağaç ile birlikte esnafı ziyaretinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ve Ortaca Adliyesi’ne gelerek olay hakkında bilgi aldı.

“ATATÜRK’E HAKARET EDİLMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Olayla ilgili olarak adliye önünde açıklamada bulunan CHP’li Erbay, Atatürk’ün bu ülkenin kurucusu olduğunu hatırlatarak, “Ortaca’da kendini bilmez iki kişi ülkenin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmiştir. Bu durum asla kabul edilemez. Bu olayın takipçisi olacağız. Savcımızla görüştük ve dosya hakkında ilgi aldık. Dosyanın takipçisi olacağımızı belirttik. Kimse bu ülkenin kurucusu olan Atatürk’e canı istediği gibi hakaret edemez. Bu durumu aslında son dönemlerde iktidarın kutuplaştırıcı dilinin ve Atatürk’e yönelik hakarete varan söyleminin bir sonucudur. Son dönemde üzülerek takip ediyoruz ki ülkemizin kurucusu Atatürk hakkında akla gelmez şeyler söyleniyor. Ancak ne olursa olsun Atatürk bizim kurucu önderimizdir. Bu ülkenin kurucusuna hakaret edilmesi asla kabul edilemez.” dedi.

Atatürk’e yönelik saldırıların Ortaca’da da yaşanması kaygı verici olduğunu dile getiren CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “Atatürk ve vatanseverlerin kalesi olan Ortaca’da haddini aşan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Son dönemde Atatürk’e yönelik saldırıların Ortaca’da da yaşanması kaygı vericidir. Ancak bu provokasyonlara izin vermeyeceğiz. Bu olayın takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

OLAY

Muğla’nın Ortaca ilçesinde esnaf ve vatandaşlar ile Atatürk’e hakaret ettiği ifade edilen iki kadın arasında tartışma çıkmış ve vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekiplerince iki kadın gözaltına alınmıştı.

Bu haber toplam 651 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.