Milletvekili Demir: “Sebep olanlardan en ağır biçimde hesabını soracağız”

Milletvekili Demir: “Sebep olanlardan en ağır biçimde hesabını soracağız”
AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Muğla’da etkili olan yangınların ilk dakikalarından itibaren bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Demir, söndürme çalışmalarındaki ekiplerin ihtiyaçları ve koordinasyonunda da...

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Muğla’da etkili olan yangınların ilk dakikalarından itibaren bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Demir, söndürme çalışmalarındaki ekiplerin ihtiyaçları ve koordinasyonunda da görev yaptı. Demir; “Yangınlara sebep olanlardan hesabı en ağır biçimde sorulacak.” dedi.

 Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, bir haftadır Muğla’nın Bodrum, Milas, Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Demir, ilki 29 Temmuz’da Marmaris’te çıkan orman yangınını haber alır almaz bölgeye hareket etti. Yangının çıkışından itibaren ilgili Bakanlarla irtibat sağlayan Demir, koordine çalışmalarına katıldı.

Yangınların diğer ilçelerde de görülmesi üzerine çalışmalarını genişleten Demir, kamu kurumları başta olmak üzere, sivil toplum, gönüllüler ve özel sektörün tüm imkanlarını söndürme çalışmalarında kullanmak üzere yönlendirdi.

Yangınlarda tüm imkanların seferber edildiğine dikkati çeken Demir, “İlk dakikalardan itibaren yangın bölgelerindeyiz. Herhangi bir aksaklık olmaması için gayret ediyoruz. Ülkemiz seferber olmuş durumda. Önemli bir olayla karşı karşıyayız. İlgili tüm bakanlarımızla, Sayın Cumhurbaşkanımızla sürekli temas halindeyiz. Orman ekiplerimiz daha önceki yangın tecrübelerine dayanarak yangınlara müdahale etmeye gayret ediyor. Tüm yangınlara havadan müdahale var. Hiçbir insanımızın zarar görmemesi için çalışıyoruz.” dedi.

Sosyal medyada yayılan yanlış bilgilere vatandaşların itibar etmemesi, ancak devlet kurumlarından yapılan açıklamaların takip edilmesinin önemini vurgulayan Demir, “Yangınla mücadeleyle birlikte sosyal medyadan tehlikeli ve yanlış bilgiler yayılıyor. Bunlara asla itibar etmeyin. Devletimiz tüm organlarıyla görevinin başında.”

Demir, “Hiç kimse merak etmesin. Yanan tüm alanlarımız en hızlı biçimde fazlasıyla ağaçlandırılacak. Vatandaşlarımız da asla bundan sonra ne olacak diye düşünmesin. Tüm yaraları en hızlı biçimde saracağız. Tarımdan kaynaklı hasarlar, evlerde oluşan hasarlar giderilecek. Yangınların çıkış sebebiyle ilgili araştırmalar büyük bir gayretle sürüyor. Bu hainliği yapanlardan hesabı en ağır biçimde sorulacak.” diye konuştu.

Bu haber toplam 455 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.