Milletvekili Demir’den Dünya Engelliler Günü Mesajı

Milletvekili Demir’den Dünya Engelliler Günü Mesajı
AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.Demir mesajında; “Her an insanın başına gelme ihtimali...

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Demir mesajında; “Her an insanın başına gelme ihtimali olan engellilik, toplumsal duyarlılıkla engelsiz bir yaşam haline döndürülebilir.

Birleşmiş Milletler tarafından dünyada Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engelli vatandaşlarımızın hakları, yaşam standartlarının geliştirilmesi, yaşadıkları sorunların anlaşılması ve çözüme kavuşturulması açısından önemli bir gündür.” dedi.

Tüm çabalara rağmen halen engellilere yönelik istenmeyen tutum ve davranışların gözlenebildiğine dikkat çeken Demir, “Engelli kardeşlerimizin eğitim, sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstündedir. Bugün sporda, kültür alanında, bilim hayatında ve birçok alanda ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız. Ancak, hal böyleyken günümüzde halen tüm çabalara, eğitim seviyelerinin yükselmesine rağmen engellilere yönelik istenmeyen ayrımcılık girişimlerine şahit olmaktayız. Bu tavırlar toplum vicdanında derin yaralar açılmasına sebep olmaktadır.” diye konuştu.

AK Parti hükümetinin göreve geldiği ilk yıllardan bu yana önceliğinin her zaman engelli ve ailelerinin haklarının iyileştirilmesi olduğuna işaret eden Demir, “Hükümetimizin göreve gelir gelmez önceliklerinden biri engelli haklarına ilişkin olmuştur. Hükümetimiz, engelli bireylerimizin, ailelerinin her türlü imkanlarının geliştirilmesi için çalışmalarımız sürdürecektir. Engelli vatandaşlarımızla ilgili meselelerdeki duyarlılığın artması ve engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisi ile başta Muğla’dakiler olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü’nü tebrik eder, selam, saygı ve sevgilerimi sunarım.” dedi.

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.