Milletvekili Demir'den Milas'a yeni müze müjdesi

Milletvekili Demir'den Milas'a yeni müze müjdesi
AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla’nın Milas İlçesi’nde şehrin simgelerinden olan ve Roma dönemine tarihlenen Gümüşkesen Mezar Anıtı...

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla’nın Milas İlçesi’nde şehrin simgelerinden olan ve Roma dönemine tarihlenen Gümüşkesen Mezar Anıtı yanındaki müze inşasının durdurulduğunu ve Gümüşkesen Mezar Anıtı’na yakışmayan inşaatın yıkılacağını duyurarak, Milas'a yeni bir müze kazandırmayı planladıklarını söyledi.

Haber Merkezi

Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki Gümüşkesen Mezar Anıtı yanına inşasına bir süre önce başlanan yeni müze projesinde sponsor firmanın katkısı ile inşaat devam ediyordu. Milas’ın en özel simgelerinden olan Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın siluetini ortaya çıkarması beklenen ancak yapım sırasında anıtı perdelediği görülen inşaat durduruldu.

Milas kamuoyu da yeni müze inşasının anıt yanına yakışmadığını, tarihi yapıya zarar verdiğini belirterek, konuyu sık sık gündeme getirdi ve yetkililerden projenin durdurulmasını istemişti.

“YAPI, KÜLTÜREL DEĞERİMİZLE UYUMLU DEĞİL” 

Yeni müze konusundaki eleştirileri yakından takip eden AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, anıtın hemen yanı başına yapılan müze binasıyla ilgili yeni bir gelişme konusunda bilgi verdi. Milletvekili Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşme yaptığını ve inşaatın eşsiz güzellikteki anıtla herhangi bir uyumu bulunmadığına kanaat getirdiklerini söyledi.

Kaba inşası neredeyse tamamlanan müze binasının bertaraf edileceğini duyuran Milletvekili Demir, Milas’a yeni bir müze kazandırmayı planladıklarının müjdesini vererek şunları kaydetti:

“Milattan Sonra 2. yüzyıl, Roma döneminde tarihlenen ve bölgemizin önemli tarihi yapılarından Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın inşa edildiği tarihteki ruhunu koruyabilmek için, Sayın Bakanımızla sponsor bir firma tarafından hazırlanan yapının bertaraf edilmesi gerektiğinde mutabık olduk.

Kültürel değerlerimiz bizim için çok önemli. Milas’a yeni bir müze kazandırmayı planlıyoruz. Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı’nımızla birlikte Milas’ın eşsiz kültürel değerlerini tanıtmak, bölgemizin turizm potansiyelini artırmak için gayret sarf ediyoruz.”

Bu haber toplam 475 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.