Milletvekili Demir'den yangın açıklaması

Milletvekili Demir'den yangın açıklaması
AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla'daki yangınları kontrol altına almak için ekiplerin canla başla mücadele verdiklerini bildirdi. Milletvekili Demir, "Ekiplerimiz, dünyada örneği çok az görülür biçimde büyük...

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla'daki yangınları kontrol altına almak için ekiplerin canla başla mücadele verdiklerini bildirdi. Milletvekili Demir, "Ekiplerimiz, dünyada örneği çok az görülür biçimde büyük bir mücadele vermektedir" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla'da çıkan yangınlar hakkında yazılı açıklama yaptı. Yangın söndürme ekiplerinin canla başla mücadele verdiklerini belirten Milletvekili Demir, "Devletimiz görevinin başındadır. Yangının ortaya çıkışıyla ilgili soruşturmalar da adliye ve kolluk güçlerimiz tarafından geniş kapsamlı olarak sürdürülmektedir" dedi.

Yangında yaralan işçiler olduğunu söyleyen Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, "Muğla’mızda Bodrum, Milas, Marmaris ve Köyceğiz ilçelerimizde 4 ayrı noktada başlayan yangınlar bizi derinden yaralamıştır. Ayrıca Muğla’yla birlikte 7 ilimizde de benzer yangınlar meydana gelmiştir. İlimizdeki yangınlara Muğla Orman Bölge Müdürlüğü teşkilatımız tarafından en geç 10 dakika içinde müdahale edilerek, havadan ve karadan söndürme çalışmalarına başlanmıştır.Marmaris’teki yangında bir vatandaşımız dumandan etkilenerek hayatını kaybetmiş, yangın işçilerimizden yaralananlar olmuştur.Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı koordinasyonunda ekiplerimiz canla başla, dünyada örneği çok az görülür biçimde büyük bir mücadele vermektedir. Amerika, Avrupa kıtalarında çıkan yangınların aylar boyunca devam ettiği gerçeği Türkiye’nin bu alandaki başarısını gözler önüne sermektedir. Hatırlatmak isterim ki, Türkiye, uluslararası verilere göre yıllık yanan orman alanlarının ülke orman alanına oranı ve yangın başına düşen alan miktarı rakamlarıyla orman yangınlarıyla mücadelede en başarılı ülkedir.Ayrıca yanan alanlar anayasamızın 169. Maddesi gereği yeniden ağaçlandırılmakta ve yeniden doğaya kazandırılmaktadır" dedi.

"SİYASETÇİLERİ SORUMLU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM"

Milletvekili Demir, "Her yangında görmeye alışık olduğumuz, adeta böyle sıkıntılı günleri ortaya çıkmak için fırsat bilen, ekiplerimizin çalışma motivasyonunu baltalamak, devletimizin, hükümetimizin itibarını zedelemek amacıyla kulaktan dolma bilgilerle açıklamalar yapan siyasetçileri sorumlu davranmaya davet ediyorum. Ülke olarak üzüntü duyduğumuz bugünlerde siyasi söylemlerde bulunmak son derece yakışıksız olmuştur. Olumsuzluklardan pirim yapmayı siyaset sananları Muğla kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.Muhalefet olarak gerçek dışı söylemlerde bulunarak algı oluşturmaya çalışmak yerine arka arkaya ve aynı zamanlamalarla çıkan yangınların sebeplerini araştırmak için devletimize yardımcı olmak milletimiz adına faydalı bir davranış olacaktır. Devletimiz görevinin başındadır. Yangının ortaya çıkışıyla ilgili soruşturmalar da adliye ve kolluk güçlerimiz tarafından geniş kapsamlı olarak sürdürülmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ekiplerimiz başta olmak üzere yangında görev alan tüm kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımıza duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum.Yangında hayatını kaybeden vatandaşımıza ve bugüne kadar yangınla mücadelede hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 636 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.