Milletvekili Ergun, Bakan Selçuk’a sordu

Milletvekili Ergun, Bakan Selçuk’a sordu
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş'ın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi üzerine ortaya çıkan torpil ve usulsüzlük iddialarını...

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş'ın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi üzerine ortaya çıkan torpil ve usulsüzlük iddialarını Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “Bakanlığınızı zan altında bırakan bu kayırmacılık ve usulsüzlük girişimi ile ilgili Bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır?” diye sordu.

Haber Merkezi

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun'un, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş'ın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi üzerine ortaya çıkan torpil ve usulsüzlük iddiaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş’ın 8 Eylül 2020 tarihinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini kaydeden Milletvekili Ergun, “Hüdayi Baş’ın hayatını kaybetmesinin Olgunlaşma Enstitüsü için personel alımında kendisine dikte edilen torpil listesine karşı çıkması sebebiyle amirleri ile yaşadığı sıkıntıların sebep olduğu ve bu sıkıntılar neticesinde kalp krizi geçirdiği iddia edilmektedir” dedi.

Milletvekili Ergun, Bakan Selçuk tarafından yanıtlamasını talep ettiği soruları şöyle sıraladı:

“Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş’ın vefatı ile ilgili basına yansıyan bu iddialar doğru mudur? Söz konusu personel alım sınavında başarılı olan isimler kuruma alınmış mıdır? Bakanlığınızı zan altında bırakan bu kayırmacılık ve usulsüzlük girişimi ile ilgili Bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır? Normal bir hukuk devletinde çok büyük bir kamu skandalı olan bu tarz olaylarla ilgili görev yaptığınız süre içinde Bakanlığınız tarafından şimdiye kadar kaç soruşturma yürütülmüş ve kaç yetkili bu soruşturmalar neticesinde ne tür yaptırımlarla cezalandırılmıştır?”

Bu haber toplam 815 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.